12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Νέο γιγάντιο τυρί ετοιμάζουν τα Ζωνιανά-200 μυζήθρες σε συσσίτια

Ημερομηνία:

Η προσπάθεια στα Ζωνιανά δεν σταματάει ποτέ και η προετοιμασία για την 5η Γιορτή Βοσκού – Τυριού ήδη έχει ξεκινήσει και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς.

Έτσι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών κάθε χρόνο παρασκευάζει ένα γιγαντιαίο τυρί για της ανάγκες της Γιορτής Βοσκού & Τυριού, που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στο χωριό.

Την περασμένη Τρίτη 27 Μαρτίου με την βοήθεια των τυροκόμων Μανώλη Παρασύρη, Δημήτρη Παπαδάκη και του τυροκόμου της ΕΑΣΜ Κώστα Στεφανάκη ο πολιτιστικός σύλλογος παρασκεύασε ένα τυρί στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου που σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα προσεγγίσει τον ένα τόνο. Πέρυσι παρασκευάστηκε ένα τυρί βάρους 1054 κιλών για το οποίο οι άνθρωποι του συλλόγου περιμένουν απάντηση από την World Record Guinness για το αν θα καταχωρηθεί ως το μεγαλύτερο τυρί του κόσμου που παρασκευάστηκε από πρόβειο γάλα.

Αυτή την φορά οι τυροκόμοι ετοίμασαν και 200 μυζήθρες που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών μοίρασε δωρεάν στους ηλικιωμένους του Κ.Α.Π.Η Περάματος, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου στα συσσίτια του Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης της Πόλης Ρεθύμνου, στα συσσίτια της Μικρής Παναγίας του Ρεθύμνου, ενώ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και τον Ερυθρό Σταυρό διανεμήθηκαν 90 μυζήθρες σε άπορες οικογένειας του Ρεθύμνου. Το τυρί αυτό ωριμάζει σε θάλαμο στα Ζωνιανά και θα παρουσιαστεί στην 5η Γιορτή Βοσκού & Τυριού την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών ευχαριστεί θερμά τους τυροκόμους Μανώλη Παρασύρη, Δημήτρη Παπαδάκη και Κώστα Στεφανάκη, το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου, για την παραχώρηση των σύγχρονων εγκαταστάσεών της καθώς και το προσωπικό αυτής που συνέδραμε με πολύ μεράκι στην Παρασκευή του τυριού, τους κτηνοτρόφους των Ζωνιανών και τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ζωνιανών για τη δωρεάν παραχώρηση του γάλακτος – όπως πράττουν κάθε χρόνο για τη Γιορτή Βοσκού & Τυριού- τη Διεύθυνση του Κ.Α.Π.Η Περάματος, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ρεθύμνου, τον Ερυθρό Σταυρό και την Μητρόπολη Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου για τη βοήθεια που παρείχαν στη διανομή των μυζηθρών σους ηλικιωμένους και στις άπορες οικογένειες του Ρεθύμνου.

goodnet.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ