33.8 C
Chania
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026

Νέο περιστατικό νότια της Κρήτης: Εντοπισμός 36 μεταναστών στους Καλούς Λιμένες εν μέσω ύφεσης των ανέμων

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια νέα επιχείρηση υποδοχής και διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στη νότια Κρήτη, καθώς η αλλαγή των καιρικών συνθηκών και η πτώση της έντασης των ανέμων ευνόησαν την επανέναρξη των θαλάσσιων περασμάτων.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, 21 Ιουλίου, σκάφος της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex εντόπισε λέμβο στην οποία επέβαιναν 36 άτομα, σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αλλεπάλληλων εντοπισμών κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, υπογραμμίζοντας τη διαρκή πίεση που δέχονται τα νότια θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Η επιχείρηση εντοπισμού και η μεταφορά στις υποδομές του Ηρακλείου

Ο εντοπισμός της λέμβου πραγματοποιήθηκε σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων, στα νότια του νομού Ηρακλείου. Αμέσως μετά τον εντοπισμό από το σκάφος της Frontex, ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής και ασφαλούς μεταφοράς των 36 επιβαινόντων προς το τοπικό λιμάνι.

Από εκεί, ο σχεδιασμός των αρμόδιων αρχών προβλέπει την άμεση επιβίβαση των ατόμων σε λεωφορεία με προορισμό την πόλη του Ηρακλείου. Οι επιβαίνοντες αναμένεται να μεταφερθούν στον διαμορφωμένο χώρο του «παλιού ψυγείου», εντός του λιμένα Ηρακλείου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής, ταυτοποίησης και παροχής των πρώτων βοηθειών.

Η βελτίωση του καιρού και το αλλεπάλληλο κύμα των 48 ωρών

Η έξαρση των αφίξεων στις νότιες ακτές του νησιού συνδέεται άμεσα με τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες, καθώς η εξασθένηση των ανέμων στην περιοχή διευκολύνει την πραγματοποίηση των ταξιδιών.

Η νέα αυτή άφιξη αποτελεί τον τέταρτο κατά σειρά εντοπισμό μέσα σε διάστημα μόλις δύο 24ώρων. Υπενθυμίζεται ότι κατά το προηγούμενο σαρανταοκτάωρο είχαν καταγραφεί συνολικά 169 αλλοδαποί σε τρία διαφορετικά περιστατικά που εκδηλώθηκαν στις περιοχές της Γαύδου, της Βιάννου και της Ιεράπετρας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γρηγόρης Δημητριάδης: Απορρίφθηκε η αγωγή του κατά Κουκάκη για τις υποκλοπές

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η αγωγή που...

Αμπάς Αραγτσί: Η Τουρκία απέτρεψε σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ για διαμελισμό του Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι η Τουρκία είχε καθοριστική συμβολή στην...