Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σήμερα στα Χανιά, στο πλαίσιο των πανελλαδικών διαδηλώσεων για την τραγωδία στα Τέμπη. Σύλλογοι, συλλογικότητες και φορείς της πόλης απηύθυναν καλέσματα, ενώ η συγκυρία συνέπεσε με τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.
Το πρωί, οι δρόμοι γέμισαν με μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι διαδήλωσαν διαδοχικά:
- Στις 11:00, κινητοποίηση πραγματοποίησαν μαθητές
- Στις 12:00, ακολούθησε πορεία των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης
Δικαιοσύνη και ασφάλεια στις μετακινήσεις







Οι πολίτες των Χανίων, όπως και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, απαίτησαν δικαιοσύνη, ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων και την αναμόρφωση των συγκοινωνιών ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μετακινήσεων.
Παράλληλα, το αίτημα για ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που θα κάνουν την κοινωνία δικαιότερη βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδηλώσεων.
Το σύνθημα που κυριάρχησε: «Οξυγόνο δικαιοσύνης».
Δείτε φωτογραφίες:













Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



