15.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Νίκος Ανδρουλάκης: “Όπως και στη βιολογία, έτσι και την πολιτική οι υγιείς οργανισμοί πρέπει να ανανεώνονται και να εξελίσσονται”

Ημερομηνία:

Στην ανάγκη εξέλιξης και ανανέωσης του κόμματος με ριζοσπαστικό τρόπο, αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, στους «Αταίριαστους» και το Χρήστο Κούτρα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ζητώντας στάση υπευθυνότητας απέναντι στην πανδημία, ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε την αποτυχία έγκαιρης προφύλαξης των ευπαθών ομάδων από την κυβέρνηση καθώς παρά τις εκκλήσεις από τον περασμένο Φεβρουάριο για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό τους, αυτοί μόλις ξεκίνησαν «με αποτέλεσμα να είμαστε 15% κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο στον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 80 ετών».

Επιπλέον, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «Ο κ. Ντράγκι μίλησε για υποχρεωτικό εμβολιασμό τον Απρίλιο στους υγειονομικούς και τον υλοποίησε το Μάιο. Ο κ. Μητσοτάκης πόσους μήνες περίμενε να κάνει την υποχρεωτικότητα;», προσθέτοντας ότι σε μια πρωτοφανή κατάσταση θα υπάρχει και λίγο το “βλέποντας και κάνοντας”, όμως είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο. Ταυτόχρονα, όμως, στηλίτευσε και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «η χθεσινή αρνητική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει την ανεύθυνη συμπεριφορά όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα».

Σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «Είμαι περήφανος σοσιαλδημοκράτης. Πιστεύω ότι η ιδεολογία μας είναι χρήσιμη για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και για την πατρίδα. Μπορεί με ένα στρατηγικό πλάνο να φέρει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες». Εξάλλου «Όπως και στη βιολογία, έτσι και την πολιτική οι υγιείς οργανισμοί πρέπει να ανανεώνονται και να εξελίσσονται». Αυτό πρέπει να γίνει με έναν ριζοσπαστικό τρόπο, και για να είναι επιτυχημένη η προσπάθεια «χρειάζονται πολλοί αποφασισμένοι προοδευτικοί καμικάζι, για να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη» συμπλήρωσε, βάζοντας ψηλά στις προτεραιότητές του τη δημιουργία συνθηκών ισχυροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Κάλεσε, ακόμα, οι διαδικασίες να είναι «ανοιχτές και θεσμικές» με ουσιαστικό πολιτικό διάλογο ώστε να έρθουν οι πολίτες όπως το 2017 να στηρίξουν την προσπάθεια. Όσον αφορά το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε πως «Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, ήμουν ΠΑΣΟΚ και δεν έχω φύγει στιγμή από το κόμμα μας, ιδιαίτερα τις πολύ δύσκολες στιγμές την τελευταία δεκαετία», συμπληρώνοντας πως «μπορούμε να συνδυάσουμε τον σεβασμό στα σύμβολά μας, την ιστορία και το όνομα μας, με την προσπάθεια που κάναμε από το 2017 για να συμπεριλάβουμε και άλλες δυνάμεις».

Ωστόσο, πρέπει να προηγηθεί η συζήτηση για το «τι πιστεύουμε, ποιες είναι οι ιδεολογικές μας γραμμές», έτσι ώστε «η αυτόνομη πορεία να έχει πολιτικό περιεχόμενο που θα μεταφραστεί σε ενίσχυση της εκλογικής μας επιρροής».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών – Κοινός αγώνας εργατών για μία ζωή με δικαιώματα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, καλώντας...

Συνέντευξη Μαρίας Καρυστιανού: «Πάμε προς νέο κόμμα»

Στη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙTV...

Ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων – Πόσο και ποιοι κερδίζουν από τις αυξήσεις

Από σήμερα, Παρασκευή (19/12), ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου...

Χριστούγεννα με «λογαριασμό» Michelin: Έως και 20% ακριβότερο το φετινό γιορτινό τραπέζι

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα Χριστούγεννα και η ακρίβεια στα τρόφιμα εξελίσσεται στον...