16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Νίκος Χουντής: «Να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να καταδικάσει με δημοψήφισμα την οικονομική και κοινωνική βαρβαρότητα της νέας Δημοσιονομικής Συνθήκης»

Ημερομηνία:

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε από νωρίς τονίσει ότι χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως ένα πειραματόζωο, για να δοκιμαστούν οι αντοχές των λαών της Ευρώπης. Η σημερινή απόφαση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση. Η νέα Δημοσιονομική Συνθήκη που υιοθετήθηκε σήμερα από τους ηγέτες των περισσοτέρων κρατών της ΕΕ, χαράζει μια νέα ευρωπαϊκή πορεία, με ακραίο νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα, με περικοπές μισθών, κατάργηση εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά και περιορισμό της κυριαρχίας των κρατών μελών. Προβλέπει νέα βάρη για τους εργαζόμενους, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, επιτήρηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής των ‘απείθαρχων’ κρατών μελών, με ποινές και κυρώσεις, όχι μόνο από τα θεσμικά όργανα, αλλά και από τα ισχυρά κράτη-μέλη της Ένωσης.

Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, δεν είχε καμία νομιμοποίηση να συναινέσει σε αυτό το τερατούργημα.

Αυτή η Συνθήκη χρειάζεται άμεσα να τεθεί υπ όψιν του ελληνικού λαού, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να καταδικάσει με δημοψήφισμα την οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική βαρβαρότητα που έχουν σχεδιάσει για τους λαούς της Ευρώπης.»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στροφή 180 μοιρών από Ζελένσκι για το ΝΑΤΟ – Η πολύτιμη ουκρανική “ζώνη οχυρών”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ βρίσκονται για...

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Όσο λιγότερες αναστολές, τόσο ανεβαίνεις στην ιεραρχία”

Τα κοινά χαρακτηριστικά των επιθέσεων στις οποίες προχώρησαν οι...

Ινστιτούτο Τσίπρα για την Οικονομία: Καταρρίπτεται ο μύθος του success story την περίοδο 2019 – 2024

To Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει την 1η έκδοση της περιοδικής σειράς FLASH...