15.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

“Ναι” στους πρόσφυγες από τους δήμαρχους της Κρήτης – Προς φιλοξενία των προσφύγων σε σπίτια

Ημερομηνία:

2.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση της ΠΕΔ.

Η ΠΕΔ αποφάσισε να δεχτεί τους πρόσφυγες στο νησί ως προσωρινή λύση ενώ συνεστήθη και επιτροπή για να χειριστεί τον οδικό χάρτη εγκατάστασης των προσφύγων στο νησί.

Της επιτροπής προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και συμμετέχουν οι δήμαρχοι Χανίων, Ρεθύμνου  Αγίου Νικολάου , Ηρακλείου , ο δήμαρχος  Αγίου Βασιλείου  κ. Ταταράκης  και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Καλογεράκης.

Η ΠΕΔ αποφάσισε πως η κατανομή των προσφύγων θα γίνει με αναλογικά με πληθυσμιακά κριτήρια για κάθε νομό.

Σημειώνεται πως  συμφώνησαν όλοι πλην του  δημάρχου Αποκόρωνα Χαράλαμπου Κοκιανάκη που είπε πως δεν δεσμεύεται για την απόφαση θεωρώντας πως όλος ο σχεδιασμός είναι ένα  τερτίπι  της κυβέρνησης για να φέρει πρόσφυγες στο νησί.

Ο δήμαρχος Σφακίων εξέφρασε τις επιφυλάξεις του…

Από τη σημερινή συνεδρίαση  απουσίαζαν οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας, στη θέση των οποίων παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι.

 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε ότι ο αριθμός θα πρέπει να είναι αυστηρά 2.000 πρόσφυγες ενώ όσα σπίτια μισθωθούν θα προπληρωθούν τα νοίκια 12 μηνών.

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ