12.8 C
Chania
Wednesday, January 14, 2026

Νεολαία ΜέΡΑ25: Ο τρόπος για να πολεμήσουμε τις φασιστικές πρακτικές Χρυσοχοϊδη δεν είναι σε καμία περίπτωση να τις αντιγράψουμε

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση νεολαίας ΜέΡΑ25:

Η φωτογραφία με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και την πινακίδα να κρέμεται κάτω από το λαιμό του είναι μια μαύρη σελίδα για τα Ελληνικά πανεπιστήμια.

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε σε τέτοιες πρακτικές ευτελισμού και τις καταδικάζουμε.

Για εμάς που οραματιζόμαστε ένα ανοιχτό και δημόσιο πανεπιστήμιο με ελεύθερες ανταλλαγές απόψεων, ιδεών και εργαλείων αγώνα, αυτά τα περιστατικά δεν χωρούν και δίνουν τροφή σε αυτούς που αντιμάχονται το πανεπιστημιακό άσυλο και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο τρόπος για να πολεμήσουμε τις φασιστικές πρακτικές Χρυσοχοΐδη δεν είναι σε καμία περίπτωση να τις αντιγράψουμε.

Ο αγώνας μας για ένα ζωντανό πανεπιστήμιο με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να παλεύουν και να διεκδικούν μέσα σε αυτό για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους είναι διαρκής και αυτές οι πρακτικές αποτελούν τροχοπέδη στις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ