16.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Νομικά το κτίριο της 5ης Μεραρχίας ανήκει στην Διοίκηση του Πολυτεχνείου;

Ημερομηνία:

Αναρωτιόμαστε κατά πόσο μπορεί νομικά να πουλά η Διοίκηση του Πολυτεχνείου; Μια Διοίκηση αιρετή που αύριο δηλαδή στις επόμενες αρχαιρεσίες μπορεί να μην είναι αυτή η Διοίκηση να προχωρά σε τελεσίδικες πράξεις ως προς το κτίριο;

Νομικά έχει την δυνατότητα; Είναι η Διοίκηση το Πολυτεχνείο;

Η επόμενη διοίκηση μπορεί να έχει άλλη άποψη, για το κτίριο. Θα μπορεί να αναιρέσει την πώληση; Πώς θα γίνει ένα ανοσιούργημα από ανθρώπους που θα διοικούν το Πολυτεχνείο για τέσσερα μόνο χρόνια;

Τελικά τι είναι το Πολυτεχνείο; Η Διοίκησή του μόνο;

Και το υπουργείο Παιδείας πού το παραχώρησε; Στο Πολυτεχνείο ως θεσμό ή στην Διοίκηση την αιρετή για τέσσερα χρόνια του Πολυτεχνείου

Το ερώτημα λοιπόν είναι αυτό: Μπορεί μια αιρετή Διοίκηση να πωλήσει ένα κτίριο που νομικά δεν ανήκει στην συγκεκριμένη αιρετή διοίκηση; Ή να το πουλήσει για όσα χρόνια μόνο είναι αυτή η συγκεκριμένη σύνθεση, Διοίκηση; Και μετά η πώληση να είναι άκυρη;

Ρωτώ τους νομικούς

Α.Κ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ