11.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Ξενώνας γυναικών θυμάτων βίας στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Aνάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των Γυναικών και για την καταπολέμηση της Βίας» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» που είχε υποβάλει το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου.
Το έργο, με προυπολογισμό 700.000 ευρώ, αφορά την δημιουργία και λειτουργία ενός ξενώνα φιλοξενίας στο Δήμο Ηρακλείου που θα διαθέτει είκοσι θέσεις διαμονής γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους και θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, κ.τ.λ.).

«Ο ρόλος των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου ως προς την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών με αποδέκτη των ωφελειών τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι ιδιαίτερα σημαντικός, προκειμένου να καλύπτονται αποτελεσματικότερα οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στην παρούσα κρίσιμη οικονομική περίοδο για την χώρα μας εξαντλούμε κάθε δυνατό τρόπο ώστε οι δράσεις αυτές να αποτελούν προϊόν των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων τις οποίες ο Δήμος εκμεταλλεύεται στο έπακρον όπως και κάθε άλλη δυνατή ευκαιρία άντλησης πόρων. Με την δημιουργία και λειτουργία του ξενώνα ερχόμαστε να καλύψουμε ένα κενό της πολιτείας σε αυτό τον τομέα» δήλωσαν και οι δύο Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου: Γιώργος Αεράκης, Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δέσποινα Συγγελάκη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, που προχωρούν σε συνεργασία και σε άλλες καινοτόμες δράσεις

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...