18.2 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Ξυλοδαρμός 16χρονου μαθητή στο Ηράκλειο: Φώναζε «δείτε πώς έκανα τη μούρη του» και τραβούσε βίντεο

Ημερομηνία:

«Κοίτα ρε βλάκα πώς έχω κάνει τη μούρη σου, δείτε πώς τον έκανα» φέρεται να φώναζε όσο κατέγραφε το σκηνικό στο κινητό του τηλέφωνο ένας εκ των πέντε ανηλίκων που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό 16χρονου μαθητή, το πρωί της Δευτέρας, κοντά στο 11ο ΓΕΛ, επί της οδού Παπαπέτρου Γαβαλά. Όπως έγραψε το Cretalive.gr, το επεισόδιο προκλήθηκε με αφορμή την κλοπή δύο εβδομάδες πριν του προστατευτικού κράνους του 16χρονου παθόντα. Φίλος του τελευταίου τού υπέδειξε έναν άλλον ανήλικο ως κάτοχο του κλεμμένου κράνους και ο παθόντας θέλησε να ελέγξει αν ευσταθεί η πληροφορία με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το επεισόδιο του ξυλοδαρμού.

Ο 16χρονος καταγγέλλει ότι τρεις από τους πέντε ανήλικους-οι δυο αδέρφια-τον ξυλοκόπησαν και μάλιστα αλλεπάλληλες φορές. Για τον έναν αδερφό περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τον χτύπησε πολλές φορές με γροθιές στο πρόσωπο και τραβούσε βίντεο, για τον δεύτερο αναφέρει ότι συνέδραμε στον αδερφό του να τον χτυπήσει και πιθανότατα χτυπούσε και ο ίδιος, ο τρίτος της παρέας του έκανε κεφαλοκλείδωμα και του έριξε επίσης γροθιές, καταγγέλλει. Ως προς τον ρόλο των άλλων δύο ανήλικων, ο 16χρονος υποστηρίζει ότι βρίσκονταν στον κύκλο των ατόμων που του επιτέθηκαν, οι ίδιοι ωστόσο δεν τον χτύπησαν, δεν έκαναν, όμως, καμία κίνηση να αποτρέψουν τον ξυλοδαρμό του, απεναντίας έδειχναν να υποστηρίζουν εκείνους που τον χτυπούσαν.

Μία γειτόνισσα ήταν εκείνη που άρχισε να φωνάζει από το μπαλκόνι, κάνοντας γνωστό ότι είχε καλέσει την Αστυνομία. Ο 16χρονος περιγράφει ότι οι πέντε εξαφανίστηκαν στα στενά και ο ίδιος ζαλισμένος και με το δεξί μάτι πρησμένο μπήκε στο σχολείο για να τον κοιτάξει η νοσηλεύτρια. Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 16χρονο στα ΤΕΠ του Βενιζελείου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει αγγείο στο μάτι του, δεν χρειάστηκε όμως να νοσηλευθεί.

Όπως έγραψε το Cretalive, σε βάρος των πέντε ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα, και αυτό καταδεικνύει ότι από μέρους της δικαιοσύνης επιδιώκεται να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα καθώς η βία μεταξύ των ανηλίκων «καλπάζει». Για ασήμαντες αφορμές ανήλικοι παίζουν ξύλο, γρονθοκοπούν, βιντεοσκοπούν, εξευτελίζουν, διασύρουν. Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου ατόμου (η δίωξη αυτή αφορά σε τρεις από τους πέντε ανήλικους), απλή συνέργεια με ψυχική συνδρομή στην απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (η δίωξη αφορά σε δύο κατηγορούμενους), φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εξύβριση, απειλή και κλοπή.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των πέντε ανηλίκων, Κώστα Παπαμαστοράκη και Φραγκίσκο Λαμπρινό, πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο, Πέμπτη, ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου.

Ευαγγελία Καρεκλάκη / cretalive.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ