14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Ο Αγιασμός στο ΚΑΠΗ Δαράτσου

Ημερομηνία:

«Ο Δήμος Χανίων δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές και προνοιακές δομές και παρά τα δύσκολα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσπαθεί, σε κάθε περίπτωση, για την στήριξη και την επέκτασή τους στα όρια του νέου καλλικρατικού Δήμου».

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στην διάρκεια της τελετής του αγιασμού του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), στο Δαράτσο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας – του 10ου κατά σειρά ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων και τρίτου στη διάρκεια της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, μετά τα ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου και Βαμβακόπουλου – με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του, χθες, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 το απόγευμα.

«Στους στόχους μας, αν μας δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, είναι η δημιουργία ενός ακόμη ΚΑΠΗ, αυτή τη φορά στα Κεραμιά, καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος του Δήμου μας» επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης.

«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε καταβάλλει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, μια πολύ σημαντική και τεκμηριωμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα» είπε ακόμη ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας:

«Όχι μόνο διατηρήσαμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας αλλά διευρύναμε το δίκτυο των κοινωνικών υποδομών μας, λειτουργώντας Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μειώσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς ενώ προγραμματίζουμε τη λειτουργία ενός Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και τη δημιουργία ενός Γραφείου Διαμεσολάβησης-Συμβουλευτικής Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων».

Ιδιαίτερα δε, στάθηκε στην δυνατότητα που δίδεται στα μέλη των ΚΑΠΗ για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.
.
«Ο Δήμος Χανίων μαζί με την Κοινωνική του Υπηρεσία και τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Είμαι βέβαιος ότι το νέο αυτό ΚΑΠΗ του Δήμου μας θα καλύψει τις ανάγκες σε φροντίδα, απασχόληση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης.

«Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων οφείλουν να αποτελούν πόλο έλξης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Κύριο δε μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών τους», επεσήμανε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Χρύσα Χαριτάκη, η οποία ευχαρίστησε τους εργαζόμενους όλων των ΚΑΠΗ «για την κατάθεση ψυχής και την προσφορά τους στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας».

Στην τελετή του αγιασμού, παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γ. Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Ελ. Αμπαδιωτάκης, Κ. Πρωτοπαπαδάκης, Μ. Λιονάκης, Χρ. Χατζηδάκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων τόσο από την περιοχή της Ν. Κυδωνίας όσο και από άλλες Δημοτικές Ενότητες, εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά την τελετή ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα και μουσικοχορευτική βραδιά, με τους παραβρισκόμενους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την όλη εκδήλωση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ