10.4 C
Chania
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026

Ο Δήμος Χανίων συμπαραστέκεται στον γαλλικό λαό

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων, συμπαραστεκόμενος στον λαό της Γαλλίας και συμμετέχοντας στο πένθος του, αποφάσισε να φωτίσει το σύμβολο της πόλης μας, τον Φάρο του Ενετικού Λιμένα,  με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο Δήμαρχος Χανίων,  Τάσος Βάμβουκας,  σε δήλωσή του αναφέρει: ” Το πένθος του γαλλικού λαού είναι και δικό μας πένθος.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία και στα σκοτεινά συμφέροντα να επιτύχουν τους στόχους τους,  πλήττοντας τις ίδιες τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι οποίες γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και εκφράστηκαν και μέσα από τον γαλλικό διαφωτισμό.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι ανοικτές κοινωνίες, να κατανικήσουν τον φόβο και να μην επιτρέψουν στον τυφλό φανατισμό να κυριαρχήσει”.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγαλειώδης η Μεγάλη Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26

Με 32 ομάδες, 27 άρματα και 10.000+ καρναβαλιστές ολοκληρώθηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2026. Η μεγαλειώδης παρέλαση της Κυριακής της Τυρινής επιβεβαίωσε τη δυναμική του θεσμού.

Χανιά: Αντιπολεμικό προσκλητήριο για τη Γάζα και την παρουσία του USS Gerald Ford στη Σούδα

Σε τροχιά κινητοποιήσεων εισέρχονται τα Χανιά, με αφορμή τις...

Οι 200 της Καισαριανής ως φάρος και οδηγός για το σήμερα

Του Ειρηναίου Μαράκη Η ιστορική μνήμη και η οργάνωση των...

Αντίστροφη μέτρηση για το χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν η αναχώρηση του Gerald Ford από τη Σούδα

Βαρόμετρο για το πότε χρονικά μπορεί να ξεκινήσει η αμερικανική...