15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

«Ο δημόσιος χώρος που χάνεται» – Εργαστήριο από τις Σχολές Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης και Πανεπιστημίου Κέμπριτζ

Ημερομηνία:

Εργαστήριο με θέμα ο δημόσιος χώρος που χάνεται ξεκινά σήμερα 22 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 27.04.2025, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά.

Υλοποιείται με τη συνεργασία των Σχολών Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ (University of Cambridge) και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Διοργανωτές είναι οι: Καρολίνα Βασιλικού, Σπύρος Κακάβας, Μαρία Μανδαλάκη, που ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή εργαστηρίου κατασκευών στο δημόσιο χώρο για φοιτητές αρχιτεκτονικής για τη δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων, με τη συνδιοργάνωση των Αρχιτεκτονικών Σχολών Κρήτης και Cambridge και την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

«Δημιουργούμε εφήμερες κατασκευές σε δίκτυο διαδρομών που αφηγούνται ιστορίες και προσκαλούν σε αλληλεπίδραση για την ανάκτηση του ελεύθερου δημόσιου χώρου που χάνεται», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...