Με τον πιο γευστικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι που ήταν αφιερωμένες στην Ελιά και το Λάδι.
Την Κυριακή το απόγευμα έγινε διαγωνισμός μαγειρικής ντόπιων πιάτων με τη χρήση ελαιοκομικών προϊόντων. 20 γυναίκες έφεραν τα φαγητά και τα γλυκά τους τα οποία δοκίμασαν και έκριναν διακεκριμένοι σεφ και ο γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης.
Το ελαιόλαδο έχει γίνει μόδα υπογραμμίζει ο Ηλίας Μαμαλάκης και είναι από τα έλαια με τα λιγότερα λιπαρά. Στους Μεσογειακούς λαούς η θρεπτική αξία και η γεύση του είναι γνωστή και απαραίτητη στο καθημερινό τραπέζι.
Το ελαιόλαδο υπογράμμισε ο γεωπόνος Κώστας Χαρτζουλάκης δε μπορεί να υποβαθμίζεται στο ελαιουργείο ή μέχρι και στο εστιατόριο. Όλοι όσοι συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής του ελαιολάδου πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί μέχρι να φτάσει στον τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή.
Τιμητικό βραβείο πήρε και ο Ηλίας Μαμαλάκης.
neatv.gr