“Εμείς στην Κρήτη παλιά προσέχαμε τα οζά μη μας τα κλέψουνε και τώρα προσέχουμε τα … μαρούλια” είπε χαριτολογώντας.
Την… «ληστεία» του αιώνα έκανε ένας Κρητικός στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Ο κ. Γιάννης Ρεράκης, ιδιοκτήτης εστιατορίου, “έκλεψε” ένα μαρούλι, η τιμή του οποίου στη χώρα έχει εκτοξευθεί στα ύψη… Όπως είπε ο Κρητικός εστιάτορας, το μαρούλι στην Αυστραλία πωλείται πανάκριβα, στα 10 με 12 δολάρια.

Μάλιστα ο ίδιος εμφανίστηκε στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” έχοντας κλειδώσει με λουκέτο ένα μαρούλι!
“Eμείς στην Κρήτη παλιά προσέχαμε τα οζά μη μας τα κλέψουνε και τώρα προσέχουμε τα … μαρούλια” είπε χαριτολογώντας.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εργατών που υπάρχει στη χώρα, τονίζοντας ότι όσοι αναζητούν δουλειά, μπορούν να μεταβούν στην Αυστραλία!
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.