26.3 C
Chania
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026

Ο Μ. Κριτσωτάκης για την “περίεργη” υπογραφή Παπακωνσταντίνου

Ημερομηνία:

Σχετικά με την λειτουργία του Λατομείου στη Βιάννο

Την έντονη αντίδραση και του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η υπογραφή Παπακωνσταντίνου σχετικά με την λειτουργία του λατομείου στο Βαχό του Δήμου Βιάννου. Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Κριτσωτάκης αναφέρει:

«Είναι απαράδεκτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου, την ώρα που τελεί η κυβέρνηση και ο ίδιος υπό παραίτηση, να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους, για το λατομείο Α. Κεγκέρογλου & ΣΙΑ Ο.Ε στη θέση Βαχού του Δ. Βιάννου.

Ο Υπουργός ΠΕ.Κ.Α. προχωρεί στην έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέχρι το 2014, ενώ:

  • το λατομείο βρίσκεται εντός περιοχής Natura,
  • υπάρχει πλήρης αντίθεση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Βιάννου στη συνέχιση της λειτουργίας του λατομείου και αίτημά τους για αποχαρακτηρισμό της λατομικής ζώνης,
  • δεν αναφέρεται καν ο ΧΥΤΑ Δ. Βιάννου, παρά τις επιπτώσεις στη λειτουργία του από τις εκρήξεις του λατομείου και
  • δεν αναφέρεται ότι είναι δίπλα στον οικισμό Βαχού

Είναι απαράδεκτη ενέργεια την ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση τελεί υπό παραίτηση και που ουσιαστικά δεν υπάρχει, ρωτάμε γιατί αυτή η περίεργη σπουδή παράλληλα για το συγκεκριμένο θέμα;

Δεν είδαμε να επιδεικνύεται ανάλογη σπουδή για άλλα θέματα όπως για παράδειγμα η μη καταβολή της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης στους αγρότες (επιδότηση λαδιού).»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέα η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στην Marfin

Με σύμφωνη γνώμη της 3ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα...

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα Πλατανιά για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Κατάθεση στεφάνων στο Αποπηγάδι και ομιλία του Δημήτρη Ανθούση.

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα μέχρι τον Κλαδισσό λόγω της ρύπανσης από λύματα

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα Χανίων με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω βλάβης στο δίκτυο ακαθάρτων. Διάθεση λυμάτων στη θάλασσα μετά από υγειονομικό έλεγχο.

Συνελήφθη 21χρονος στα Χανιά για διακίνηση ναρκωτικών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών

Σύλληψη 21χρονου στα Χανιά για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 12+ κιλά κάνναβης και σχεδόν κιλό κοκαΐνης μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.