15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την κερδοσκοπία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε βάρος του ελληνικού λαού

Ημερομηνία:

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς άσκησε σκληρή κριτική στην κερδοσκοπική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι η ΕΚΤ πρέπει να σταματήσει την κερδοσκοπία της σε βάρος του ελληνικού λαού αφού έχει αγοράσει ομόλογα ύψους τουλάχιστον 54 δισ. με έκπτωση 40% και απαιτεί κάθε φορά να πληρώνεται τα ομόλογα αυτά στην ονομαστική τους αξία, δηλαδή στο 100%, φτωχοποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο την εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να πάψει να στηρίζει τις πολιτικές της λιτότητας και της κοινωνικοποίησης των ζημιών των τραπεζών.

Αντίθετα, θα πρέπει να ενισχύσει τη ρευστότητα και να κόψει χρήμα προκειμένου να υπάρξει αναθέρμανση της οικονομίας και να δημιουργηθούν δουλειές για τα εκατομμύρια των ανέργων συμπολιτών μας στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Τέλος, σε σχέση με την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη, ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να τεθεί υπό την κρίση του λαού της Λιθουανίας προκειμένου να αποφασίσει με δημοψήφισμα κατά πόσο επιθυμεί να ενταχθεί η Λιθουανία στη ζώνη του ευρώ.

(Ακολουθεί βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

https://www.youtube.com/watch?v=0W-Tj1K47_I

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...