14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Ο Π. Πολάκης για τη μηχανοκίνητη πορεία ενάντια σε πυλώνες και ανεμογεννήτριες

Ημερομηνία:

Ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε την αποφασιστική αντίθεσή του στα σχέδια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και πυλώνων υψηλής τάσης στην Κρήτη. Σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων, προωθεί ένα σχέδιο που θα μετατρέψει την Κρήτη σε ενεργειακό κόμβο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Πολάκης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το πρωί στον κόμβο των Μουρνιών. ενάντια στα συγκεκριμένα έργα και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά. Αν και δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην πορεία, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες των κατοίκων.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Κρήτης δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να αποφασίσει για το μέλλον του νησιού χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Είναι γνωστή σε όλους, η αταλάντευτη και ανυποχώρητη στάση μου απέναντι στη σχεδιαζόμενη γραμμή μεταφοράς Υψηλής Τάσης Χανίων–Δαμάστας, η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση 269 γιγαντιαίων πυλώνων υψηλής τάσης. Κόντρα στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, η κυβέρνηση αγνόησε κάθε εναλλακτική λύση (υπογειοποίηση ή πόντιση της γραμμής) και προχώρησε στη συγκεκριμένη επιλογή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη δημιουργία των 6 Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (στους Δήμους Κισάμου, Σφακίων, Καντάνου Σελίνου και Αποκορώνου) καθώς και όποιες άλλες μελλοντικές αντίστοιχες επενδύσεις. Είναι δεδομένο ότι, η κυβέρνηση σχεδιάζει χωρίς εμάς και χωρίς κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία, να καταστήσει την Κρήτη ενεργειακό κόμβο, γεμίζοντας τα βουνά μας ανεμογεννήτριες.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω  την μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια σε πυλώνες και ανεμογεννήτριες, συγχαίρω τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και καλώ τους πολίτες να δώσουν βροντερό παρών. Όπως όλοι γνωρίζετε, μέχρι σήμερα έχω στηρίξει με την παρουσία μου διάφορες σχετικές δράσεις και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον. Λυπάμαι ειλικρινά, καθώς είναι αδύνατον να παρευρεθώ  στην αυριανή πορεία.

Όλοι όσοι κερδοσκοπούν με το μέλλον του τόπου μας χωρίς να μας ρωτήσουν, να ξέρουν ότι ο κόσμος της Κρήτης θα τους χαλάσει τα σχέδια!

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...