13.7 C
Chania
Monday, February 16, 2026

Ο Πολάκης στον Άρειο Πάγο, υπέβαλε τα αιτήματά του για ΚΕΕΛΠΝΟ και Prolepsis

Ημερομηνία:

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προσήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, υποβάλλοντας δύο αιτήματα, τα οποία αφενός αφορούν την υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ , υπόθεση για την οποία πρόσφατα εκδόθηκε αθωωτική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και αφετέρου την αντιπαράθεση που έχει με τη βουλευτή, Αθηνά Λινού.

Ως προς την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Πολάκης ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την αναίρεση της απόφασης και εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου δήλωσε:

«Είναι μία υπόθεση που αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος με παράνομους διορισμούς πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ, που είχε κάνει ο κ. Γεωργιάδης την περίοδο 2013-14 και η οποία παρά τα πορίσματα και τα εισαγγελικά βουλεύματα που αμετάκλητα παρέπεμψαν σε δίκη καταδεικνύοντας την ενοχή, τελικά το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία. Ζήτησα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα η καθαρογραφή της απόφασης, καθότι έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άλλη μια τέτοια δίκη για 74 διορισμούς, με τη ζημιά του δημοσίου άνω του 1,5 εκ ευρώ και πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της διαφύλαξης του δημόσιου χρήματος», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Πολάκης.

Αναφορικά με την αντιπαράθεσή του με την Αθηνά Λινού, ο κ. Πολάκης κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση και σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Πρέπει να έχει εμπλακεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 5 εκατ. Ευρώ. Φαίνεται η κυρία Λινού με το προκάλυμμα της φιλανθρωπίας καταναλώνει μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από Περιφέρειες-Δήμους και προγράμματα τα οποία περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά από το 2009. Ζητώ από την εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα».

Τέλος, για την υποψηφιότητά του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Είμαι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει πει συγκεκριμένο περιεχόμενο και πρόγραμμα που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως εν δυνάμει κυβερνητική δύναμη. Περιμένω να δω και τους υπόλοιπους υποψήφιους».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον Παρασκευαΐδη μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις για «συγκυβέρνηση και με τη δικτατορία»

Στη διαγραφή του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη προχώρησε η...

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 99 ετών άφησε...

Μοναξιά στην Άγρια Δύση: Η πρώτη παράσταση της ομάδας «Κοινό Σημείο» στα Χανιά

Του Ειρηναίου Μαράκη Παρακολουθήσαμε την Κυριακή 15/2 την τελευταία παράσταση...

Καταγγελίες για ζημιές από λακκούβες στα Χανιά – Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καθοδηγεί τους πολίτες

Αρκετές καταγγελίες και παράπονα από αγανακτισμένους οδηγούς οχημάτων καταφθάνουν...