18.8 C
Chania
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2026

Οδοιπορικό στη Νέα Χώρα από την Πρωτοβουλία Πολιτών

Ημερομηνία:

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την τοπική αυτοδιοίκηση στα Χανιά «Πρώτα ο άνθρωπος» πραγματοποίησε, την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, οδοιπορικό ιστορικής μνήμης στη Νέα Χώρα, με τη συμμετοχή του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Σαρρή, μελών και φίλων της Πρωτοβουλίας και αρκετών κατοίκων. Αφετηρία ήταν η οδός Πειραιώς -με τον πολύπαθο ποδηλατόδρομό της- στην οποία αποτυπώνεται η μακραίωνη ιστορία της περιοχής ήδη από τα γεωμετρικά χρόνια. Επόμενη στάση η ΑΒΕΑ, το εργοστάσιο ορόσημο για την περιοχή -σήμερα χώρος διεκδίκησης των πολιτών της Ν. Χώρας. Η περιήγηση συνεχίστηκε στα Πευκάκια, στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο, στην πλατεία Βαφέ, στην πλατεία Τζαμιού, για να καταλήξει στην παραλία Νέας Χώρας, όπου η Πρωτοβουλία Πολιτών υποσχέθηκε ότι θα γίνει προσβάσιμη για όλη τη χανιώτικη κοινωνία.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γιάννης Σαρρής μίλησε στο κατάμεστο Καφέ Τέχνη για το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών και για τις δυνατότητες που ανοίγει στη συνοικία και στην πόλη των Χανίων η Πρωτοβουλία Πολιτών. Ακολούθησε παρουσίαση σπάνιου φωτογραφικού υλικού που ανέδειξε την ιστορία της περιοχής, τους αγώνες των κατοίκων της για ελευθερία και δημοκρατία και την ανάγκη συσπείρωσης όλων των γενιών για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της συνοικίας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξιχνιάστηκε απόπειρα έκρηξης σε επιχείρηση στο Ηράκλειο – Ταυτοποιήθηκε 33χρονος αλλοδαπός

Εξιχνιάστηκε απόπειρα έκρηξης σε επιχείρηση στο Ηράκλειο. Ταυτοποιήθηκε 33χρονος αλλοδαπός που τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στις 29/3. Συνελήφθη μετά από κατ' οίκον έρευνα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών στο Ηράκλειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΝΕΔΙΜ στο Ηράκλειο Κρήτης, με 150 σύνεδρους και πάνω από 100 ερευνητικές εργασίες για τη διδακτική των μαθηματικών.

Σέβη Βολουδάκη: Εξασφαλίστηκε 1,5 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Η Υφυπουργός Σέβη Βολουδάκη εξασφάλισε 1,5 εκατ. ευρώ για 50 επιχειρήσεις της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Κάθε επιχείρηση θα λάβει 30.000 ευρώ για επανεγκατάσταση.