21 C
Chania
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026

Οι απίστευτες εξηγήσεις του πρώην υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσκόπου της Voxpop που προέβλεψε λάθος τις ευρωεκλογές στον Τσίπρα και θύμισαν τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού

Ημερομηνία:

Είναι η εταιρεία που έκανε την πιo αποτυχημένη πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η εταιρεία Vox Pop της οποίας εκπρόσωπος είναι ο κ. Σκλίας- στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- είναι η μόνη εταιρεία που έδινε πολύ μικρή διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά έφθασε στις 9,5 μονάδες.

Ενώ επίσης είναι και η μοναδική εταιρεία που, υπό προϋποθέσεις, έβγαζε πιθανή ακόμα και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Σκλίας, που οι πληροφορίες θέλουν να υπήρξε φοιτητής του Χριστόφορου Βερναρδάκη στο πανεπιστήμιο, εκλήθη στην κρατική ΕΡΤ για να εξηγήσει τι πήγε λάθος.

Ωστόσο οι εξηγήσεις που έδωσε μάλλον μπέρδεψαν τους πάντες, αφού τον άκουσαν να λέει, μεταξύ άλλων:

«Ενώ είχαμε καλά δημογραφικά στοιχεία, δεν πιάσαμε την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διότι ίσως υπήρχε ένα πρόβλημα με το πιθανολογικό μοντέλο, με την πιθανότητα απόκρισης των ερωτηματολογίων μας», είπε σε μια πρώτη ακατάληπτη εξήγηση που έδωσε.

«Σε απλά ελληνικά τι σημαίνει αυτό»; ρώτησαν οι παρουσιαστές.

«Σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι αυτήν την στιγμή πλέον έχουμε την σοφία και μπορούμε πολύ εύκολα να το πούμε εκ των υστέρων, να δούμε με τις σταθμίσεις που κάναμε με το πραγματικό αποτέλεσμα, που κινήθηκε η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τι έγινε με τα δημογραφικά και στις περιφέρειες, εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα να δούμε την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διότι όλες μας οι μεταβλητές ελέγχου μας έδειχναν οτι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό», απάντησε ο δημοσκόπος, χωρίς να μπορέσει να διαφωτίσει περισσότερο τα πράγματα.

Στη συνέχεια ο κ. Σκλίας υποστήριξε ότι στην εταιρεία του είχαν λάθος εικόνα για το πού τοποθετούνται οι ψηφοφόροι στο δίπολο Αριστερά και Δεξιά και γενικά διάφορες περίεργες θεωρίες που μπέρδεψαν τελείως και τους παρουσιαστές και τους τηλεθεατές για το τι πήγε λάθος…

Αναλυτικά οι εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει ο εκπρόσωπος της εταιρεία, ενώπιον των εμβρόντητων συντελεστών της εκπομπής της ΕΡΤ, Αλλη Διάσταση:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=wDXm_IUX524″]

Δείτε και τις εξηγήσεις του Αντιπρόεδρου του Εδεσσαϊκού:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=lqtM9HMMlq8″]

iefimerida.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις Βρυξέλλες το 1ο Παγκρήτιο Forum προώθησης κρητικών προϊόντων

Το 1ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 34 επιχειρήσεων και 40 Βέλγων αγοραστών. Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ορκωμοσία νέων και εξελιχθέντων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ορκωμοσία τεσσάρων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στις 2 Ιουνίου 2026. Νέες προσλήψεις και εξελίξεις σε Παιδαγωγικό και Ιατρική Σχολή παρουσία του Πρύτανη Γ. Κοντάκη.

Φεστιβάλ Ποίησης «Νέες Φωνές» στο Ρέθυμνο στις 5-6 Ιουνίου 2026

Το Φεστιβάλ Ποίησης «Νέες Φωνές» έρχεται στο Ρέθυμνο στις 5-6 Ιουνίου 2026. Ποιητικά εργαστήρια, Ανοιχτό Μικρόφωνο και Νύχτα Ποίησης στη Φορτέτζα.

Συνάντηση Σημανδηράκη με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Συμεών στα Χανιά

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Συμεών. Συζητήθηκαν οι δεσμοί της πόλης με την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης.