28.8 C
Chania
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026

Οικιακά φωτοβολταϊκά: ετοιμάζουν εξώδικα περιμένοντας το net-metering

Ημερομηνία:

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου ή τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, το ΥΠΕΚΑ θα ανακοινώσει τις ρυθμίσεις που θα διέπουν το καθεστώς του ενεργειακού συμψηφισμού (netmetering) στη χώρα μας σύμφωνα με πληροφορίες του συνδέσμου “Στέγη”.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “Στέγη” αναμένεται μια τελική επιστολή από τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να ανακοινωθεί η υπουργική απόφαση.

—Συνέλευση στον “Ήλιο”

Εντωμεταξύ, το προηγούμενο Σάββατο (19/7) συνήλθε  η Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μελετητών – Εγκαταστατών Οικιακών και Κτιριακών Φωτοβολταϊκών “Ήλιος”.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν οι νομικές κινήσεις που θα γίνουν με το συνεργαζόμενο δικηγορικό γραφείο κατά του Ν. 4254/2014 (newdeal), ενώ ιδιαίτερη βάση δόθηκε στον ενεργειακό συμψηφισμό, ο οποίος θεωρείται ως λύση που θα αναζωογονήσει τον κλάδο και θα προσφέρει ανακούφιση σε πολλά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.

—Ο ΠΑΣΥΦΩΣ σε όλη την Ελλάδα

Τέλος, ο ΠΑΣΥΦΩΣ συνεχίζει τις συνελεύσεις  του σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις στους Νομούς Αττικής, Άρτας, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Σε αυτές προσήλθαν περίπου 900 ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών, αλλά και βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών φορέων και ο κ. Πέτρος Τσικούρας, Γεν. Γραμματέας της ΠΟΣΠΗΕΦ.

Στις συνελεύσεις ορχικά έγιναν τοποθετήσεις και παρουσιάσεις από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους του ΠΑΣΥΦΩΣ και ο Νομικός Σύμβουλος του συνδέσου παρουσίασε τη στρατηγική που προτείνει να ακολουθηθεί και αναφέρθηκε στην καθημερινή αποστολή εξωδίκων σε ΥΠΕΚΑ, ΡΑΕ και ΔΕΗ από τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΥΦΩΣ”.

http://www.econews.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εσπερίδα του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Χανίων στις 18 Ιουνίου

Εσπερίδα Διάχυσης του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Χανίων στις 18 Ιουνίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο. Ενημέρωση για τους στόχους και τις δράσεις της σχολικής μονάδας.

1η Γιορτή Παγωτού στα Χανιά: Γλυκιά γιορτή για μικρούς και μεγάλους στον Δημοτικό Κήπο

Η 1η Γιορτή Παγωτού πραγματοποιείται στις 17 Ιουνίου 2026 στον Δημοτικό Κήπο Χανίων. Διοργανώνεται από το Σωματείο Ζαχαροπλαστών με τη στήριξη του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

«Μικροί σεισμολόγοι» στην Κρήτη: Πιλοτικό δίκτυο σχολικών σεισμογράφων σε οκτώ σχολεία του νησιού

Η Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ παρουσίασαν το Πιλοτικό Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων σε 8 σχολεία. Μαθητές γίνονται «μικροί σεισμολόγοι» με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και ξεκινά το έργο της ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών 2026-2028, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, με drones και σύγχρονη τεχνολογία.