17.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η πολύκροτη υπόθεση Καλομοίρη – Ξυλούρη που συγκλόνισε την Κρήτη

Ημερομηνία:

Την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, αναμένεται να εκδοθεί η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων για τη δίκη του διπλού φονικού στα Ανώγεια, που διαπράχθηκε τον Μάιο του 2020 και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η υπόθεση αφορά την ένοπλη συμπλοκή στην πλατεία του χωριού, όπου έχασαν τη ζωή τους ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Λευτέρης Καλομοίρης, πατέρας του κατηγορούμενου. Η δίκη εξελίχθηκε σε μαραθώνια διαδικασία με έντονη συναισθηματική και νομική φόρτιση, με τις δύο οικογένειες να δίνουν μάχη για τη δικαίωση.

Η εισαγγελική πρόταση

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κατηγορούμενος ήταν αυτός που πυροβόλησε πρώτος, ενώ ο πατέρας του ήταν ακόμη ζωντανός».

Η τοποθέτησή της εστιάζει σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της δίκης, το χρονικό της συμπλοκής και το ποιος άνοιξε πρώτος πυρ, στοιχείο που κρίνεται καθοριστικό για την τελική απόφαση.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: «Μάχη» στα Δασαρχεία για τους βοσκότοπους – Κάλεσμα Γ. Βενιεράκη για κοινωνική συστράτευση

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Βενιεράκης, εξηγεί...

Κρήτη: Αυτοί είναι οι εμπλεκόμενοι στη νέα υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Μύρωνας Χιλετζάκης φέρεται να είναι ο...