13.7 C
Chania
Tuesday, February 17, 2026

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τον αδόκητο χαμό των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, έλαβε ομόφωνα την υπ΄ αριθμ. 378 Απόφαση, με την οποία εξέδωσε ψήφισμα για τον αδόκητο χαμό των δυο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον τραγικό χαμό των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Σμηναγού, Χρήστου Μουλά, με καταγωγή από τα Χανιά, και του Ανθυποσμηναγού, Περικλή Στεφανίδη.

Όλη η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό των δύο νέων πιλότων, οι οποίοι με αυτοθυσία έπεσαν στο καθήκον και έδωσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το περιβάλλον από τις καταστροφικές φωτιές, που μαίνονται ανεξέλεγκτες εδώ και μέρες.

Τίμησαν στο ακέραιο τον όρκο τους. Πίστη στην Πατρίδα και εκπλήρωση του καθήκοντος.  Υπερασπίστηκαν με ευθύνη, πίστη και αφοσίωση μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος τους τη σημαία.

Το θάρρος, η αφοσίωση και η αυτοθυσία τους θα μείνουν αξίες χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη και την καρδιά μας.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποχαιρετά τα δυο νέα αυτά παιδιά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους τους.

  1. Στην εξόδιο ακολουθία του Σμηναγού, Χρήστου Μουλά, να εκπροσωπήσουν τον Δήμο Χανίων και το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Χανίων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,καταθέτοντας στέφανο στη μνήμη του.
  2. Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στις οικογένειες των δύο πιλότων.
  3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον Παρασκευαΐδη μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις για «συγκυβέρνηση και με τη δικτατορία»

Στη διαγραφή του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη προχώρησε η...

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 99 ετών άφησε...

Μοναξιά στην Άγρια Δύση: Η πρώτη παράσταση της ομάδας «Κοινό Σημείο» στα Χανιά

Του Ειρηναίου Μαράκη Παρακολουθήσαμε την Κυριακή 15/2 την τελευταία παράσταση...

Καταγγελίες για ζημιές από λακκούβες στα Χανιά – Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καθοδηγεί τους πολίτες

Αρκετές καταγγελίες και παράπονα από αγανακτισμένους οδηγούς οχημάτων καταφθάνουν...