16.8 C
Chania
Monday, January 26, 2026

Ορφανοτροφείο κολαστήριο: Καταθέτουν τα παιδιά – θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για το ιδιωτικό ορφανοτροφείο αρρένων στο κέντρο της Αθήνας, μετά τις καταγγελίες για παιδική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της αρμόδιας Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, στο εν λόγω ορφανοτροφείο λάμβαναν χώρα σεξουαλικές πράξεις μεταξύ αγοριών ηλικίας 7 έως 11 ετών, ενώ οι εργαζόμενοι παρακολουθούσαν τα παιδιά χωρίς να παρεμβαίνουν.

Επίσης, στις καταγγελίες έγινε λόγος για σωματική βία από τις γυναίκες υπαλλήλους προς τα παιδιά της δομής, ενώ η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και σε δωμάτιο-αποθήκη το οποίο χρησιμοποιείτο ως τιμωρητήριο. Μάλιστα αποκάλυψε πως το προσωπικό χορηγούσε στα παιδιά μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να παίρνουν καταθέσεις από τα πέντε παιδιά του ορφανοτροφείου, τα οποία φιλοξενούνται τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Παίδων.

Η υφυπουργός, η οποία επισκέφθηκε τα παιδιά στο Νοσοκομείο, ανέφερε πως είναι εμφανή τα σημάδια παραμέλησή τους, καθώς έφεραν διάφορα σημάδια στο πρόσωπό τους, είχαν κακή στοματική υγιεινή, ενώ κυκλοφορούσαν ξυπόλητα επειδή έτσι είχαν μάθει στη δομή.

Μόλις η Εισαγγελέας έχει έτοιμη την έκθεση της ΓΑΔΑ και των γιατρών, θα αποφασίσει για το μέλλον των παιδιών. Ή που θα επιστρέψουν στη δομή, αν κριθεί ασφαλής για τα παιδιά, ή που θα μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις και από τα πρόσωπα που προχώρησαν στις καταγγελίες, με κεντρικό πρόσωπο μία νηπιαγωγό η οποία δούλεψε για λίγο στο ορφανοτροφείο και έστειλε την επιστολή στην κ. Μιχαηλίδου.

Τα πρόσωπα που φέρονται να προχωρούσαν σε κακοποιητικές συμπεριφορές, θα κληθούν για κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Φωτογραφία: Unsplash / Katherine Chase

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατροκτονία στη Γλυφάδα: «Παιδί μου πέθανα τώρα, μη με σκοτώνεις άλλο»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου, που κάλεσε το πρωί...

Chris Hedges: Η νέα δολοφονία στη Μινεσότα και ο Θουκυδίδης

Του Chris Hedges Οι δολοφονίες άοπλων αμάχων στους δρόμους της...

Εκκλησία Κρήτης: στο Ηράκλειο αύριο η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διπλή εκλογή Μητροπολιτών

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο Ηράκλειο θα αφιχθεί αύριο, Δευτέρα, η Εξαρχία του...