16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Π. Μπατσαρισάκης: Η Ελλάδα θα δεχτεί επιθέσεις, μα θα τα καταφέρει | ηχητικό

Ημερομηνία:

Ακολουθούν πολύ δύσκολες μέρες για την Ελλάδα, δηλώνει στον Κρήτη FM 101.5 και στην «Εκπομπή Καφές και Σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο οικονομικός & επιχειρηματικός σύμβουλος Παναγιώτης Μπατσαρισάκης, για να συμπληρώσει: Αυτό ήδη φαίνεται από τις αντιδράσεις των εταίρων.

Η Γερμανία πιέζει αφόρητα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η ίδια είναι σε πολύ δύσκολη θέση με την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ προς δολάριο στο 1.10.

Είναι βέβαιο, εκτιμά ο κ. Μπατσαρισάκης, ότι μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις θα βρεθεί λύση στην χρηματοδότηση της χώρας, αλλά με άλλες συνθήκες, δεδομένου ότι οι σημερινές μόνο αίμα και πόνο προκαλούν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα στην οικονομία. Τα μεγέθη είναι γνωστά: 120% ως προς το ΑΕΠ ξεκίνησε το πρόγραμμα και σήμερα ξεπερνά το 175%.

Σε ότι αφορά τις ευθύνες μα και το ανεξέλεγκτο –στην Ευρώπη καθεστώς που τις διέπει- εταιρείες αξιολόγησης, είναι οι πρωταγωνιστές της εξάπλωσης της κρίσης, διότι οι ίδιες καθόριζαν και καθοδηγούσαν τις τράπεζες να κάνουν πολιτική διανομής χρήματος με χαλαρά πιστωτικά κριτήρια.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=V6iHtFyBZeM”]

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ