9.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Πάλι δεν βρήκε Κύθηρα το «Aqua Jewel»

Ημερομηνία:

Νέα δυσαρέσκεια, στη χορεία των μόνιμων παραπόνων που έχουν οι Τσιριγώτες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τους, προκάλεσε το γεγονός πως το πλοίο «Aqua Jewel», την Κυριακή (1/12) δεν προσέγγισε στο λιμάνι των Κυθήρων, σύμφωνα με το καθορισμένο δρομολόγιό του, αλλά από Γύθειο συνέχισε το ταξίδι του κατευθείαν προς Πειραιά.

Σημειώνεται πως το πλοίο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, είχε ήδη τροποποιήσει το δρομολόγιό του, χρονικά, αναχωρώντας από Κίσσαμο στις 3 μμ, αντί στις 11 πμ. Εν τέλει, λόγω των δυσμενών αυτών καιρικών συνθηκών, ερχόμενο από Κρήτη και Αντικύθηρα δεν έπιασε στο Διακόφτι και συνέχισε την πλεύση του.

Όπως αναφέρει το «Τσιρίγο FM», το γεγονός αυτό, «προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία και αναστάτωση και σε όσους ήθελαν να ταξιδέψουν από Κύθηρα για Γύθειο και Πειραιά, σε όσους πήγαν Γύθειο για να ταξιδέψουν στα Κύθηρα, αλλά και σε όσους έρχονταν από Κρήτη και ήθελαν να αποβιβαστούν στα Κύθηρα».

Οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται και αγανακτούν, αφού ανάλογο είναι το σκηνικό στην ακτοπλοΐα των Κυθήρων, κάθε χειμώνα, ενώ ζητούν ουσιαστική αναβάθμιση της διασύνδεσής τους με τον ηπειρωτικό χώρο.

 

φώτο: Παναγιώτης Μπαχτής

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ