13.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Πάνω από 6,5 δις χρωστάει το Δημόσιο σε ιδιώτες

Ημερομηνία:

Σε πάνω από 6,5 δις ανήλθαν τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες στο τέλος Ιουλίου.

Ειδικότερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς ιδιώτες στα τέλη Ιουλίου ήταν 6,676 δις, έναντι 6,616 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου.

Σημειώνεται πως από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα 3,019 δισ. ευρώ οφείλονται από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ τα 1,63 δισ. ευρώ είναι υποχρεώσεις των νοσοκομείων.

Επίσης τα 814 εκατ. ευρώ αφορούν χρέη Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 884 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στα χρέη υπουργείων και 323 εκατ. ευρώ είναι οφειλές άλλων Νομικών Προσώπων.

Σύμφωνα, επίσης, με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το πρωτογενές έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε το επτάμηνο εφέτος σε 229,4 εκατ. ευρώ (από 455 εκατ. ευρώ το εξάμηνο εφέτος), ενώ το συνολικό έλλειμμα ανήλθε σε 10,608 δισ. ευρώ το επτάμηνο από 9,844 δισ. ευρώ το εξάμηνο.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν το επτάμηνο σε 45,787 δισ. ευρώ (από 38,673 δισ. ευρώ το εξάμηνο) και οι συνολικές δαπάνες σε 56,395 δισ. ευρώ (από 48,517 δισ. ευρώ το εξάμηνο).

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «τυχαία» διαρροή ότι ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλεί ερωτήματα

Των κυβερνητικών δηλώσεων για παράλογες απαιτήσεις των αγροτών, «αδιαλλαξία»...