13.8 C
Chania
Thursday, December 25, 2025

Πίσω Σελίδες: Καλά ο Λύτρας. Ο Τσιόδρας που είναι;

Ημερομηνία:

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Θυμάστε έναν κύριο Σωτήρη να συγκινείται και να δακρύζει για τους ηλικιωμένους, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, που έπρεπε να προστατέψουμε από τον ιό;
Μετά, στην περίφημη «Μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα» που κάπου παρέπεσε στο Μαξίμου, τονίστηκε (και) με τη δική του υπογραφή ότι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να ζήσουν. Και τώρα, το δεύτερο μέρος της μελέτης, δείχνει πως τελικά πέθαναν σχεδόν όλοι (97.7%) από αυτούς που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ. Αλλά τώρα η υπογραφή του καθηγητή λείπει. Τώρα έγινε «Μελέτη Λύτρα». Χωρίς… Τσιόδρα.
Που είστε άραγε κύριε καθηγητά; Φύγατε μπροστά από τις κάμερες για να επιστρέψετε στην επιστήμη. Επιστήμη δεν είναι και η συνέχιση της μελέτης σας; Ξέρετε, σε αυτό το 97,7% που πέθαναν, κυρίως γιαγιάδες και παππούδες μας ήταν…

Στην ίδια εκπομπή τα απόνερα του ρεπορτάζ για τον ένα χρόνο από το σεισμό στο Αρκαλοχώρι, οι εικασίες για τη δολιοφθορά στον Nord Stream και ο αγώνας των κατοίκων της Ιεράπετρας για το νοσοκομείο τους.

Μάριος Διονέλλης – www.pisoselides.gr

Η εκπομπή υπάρχει και στο MixCloud:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...