17.1 C
Chania
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026

Παγκόσμιο συνέδριο εδαφολογικών αναλύσεων στα Χανιά

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται με επιτυχία το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάλυσης Εδάφους και Φυλλοδιαγνωστικής που γίνεται στα Χανιά από 5-10 Ιουνίου και συμμετέχουν πάνω από 150 επιστήμονες από 36 χώρες.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει τις νέες μεθοδολογίες ανάλυσης εδάφους και φυτικών ιστών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συντελεστών παραγωγής και την προστασία του περιβάλλοντος, να προάγει την έρευνα για την βελτίωση και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και να επεκτείνει την χρήση των αναλύσεων εδάφους, νερού και φυτικών ιστών για την αριστοποίηση της χρήσης των αγροχημικών (λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, κλπ) και την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών αγροτικών προϊόντων.

Την Δευτέρα 6/8 αναπτύχθηκαν σχετικά με την αναγκαιότητα των αναλύσεων του εδάφους και των φυτικών ιστών για την πρότασης λίπανσης της καλλιέργειας και τα οφέλη για τον αγρότη, την καλλιέργεια και το περιβάλλον ενώ την Τρίτη αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την διαχείριση των θρεπτικών στοιχείων (Ν, Ρ, Κ, κλπ) στην γεωργία ακριβείας.

Την Τετάρτη 8/6 επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών και ενημερώθηκαν από τον Δ/ντή Δρ. Κ. Χαρτζουλάκη για τις ερευνητικές δραστηριότητες και τις υποδομές που διαθέτει και τις δυνατότητες συνεργασίας με τα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια ή εταιρείες από τα οποία προέρχονται οι σύνεδροι. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν βιολογική καλλιέργεια ελιάς στην Μονής Χρυσοπηγής και την ΒΙΟΛΕΑ στον Άστρικα Κισάμου.

Το απόγευμα στην Κίσαμο επισκέφθηκαν θερμοκήπια βιολογικής καλλιέργειας κηπευτικών στη Γραμβούσα και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες πιστοποίησης και ελέγχου ποιότητας που εφαρμόζονται αλλά και συμβατικής υδροπονικής καλλιέργειας τομάτας στα Φαλάσαρνα.

Τέλος, επισκέφθηκαν το συσκευαστήριο κηπευτικών του αγροτικού συνεταιρισμού Πλατάνου, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του και την προσπάθεια να παράγουν κηπευτικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση τροχονομικών ελέγχων στην Κρήτη: 520 παραβάσεις σε 1.291 οχήματα

520 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 1.291 ελεγχθέντα οχήματα στην Κρήτη στις 3 Απριλίου 2026. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας από την Ελληνική Αστυνομία για το Πάσχα

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα τροχαίας από 3 έως 19 Απριλίου 2026 για το Πάσχα. Εντατικοί έλεγχοι για αλκοόλ, ταχύτητα, κινητά και ζώνες ασφαλείας.

Σύλληψη πέντε ατόμων για ναρκωτικά στην Ιεράπετρα

Σύλληψη πέντε ημεδαπών 19-27 ετών στην Ιεράπετρα για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και χρήματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων.

Άρχισε το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο

Άρχισε στα Χανιά το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο. Διεξάγεται στο Μεγάλο Αρσενάλι έως τη Μεγάλη Πέμπτη.