16.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

ΠΑΓΝΗ: Ανοίγει και δεύτερη κλινική Covid – Αυξάνονται οι νοσηλείες

Ημερομηνία:

Ανοίγει και δεύτερη κλινική Covid στο τρίτο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς υπάρχουν πολλές εισαγωγές, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες γέμισε η πρώτη κλινική Covid και ανοίγει και δεύτερη. Το πρόβλημα, ωστόσο δεν είναι μόνο η αύξηση των νοσηλειών, αλλά και η έλλειψη προσωπικού, καθώς σε αναστολή έχουν μπει 130 εργαζόμενοι, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί και άλλα 60 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα με το ήδη υπάρχον προσωπικό να μην καλύπτονται οι ανάγκες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δημήτρη Βρύσαλη αναφορικά με το άνοιγμα και της δεύτερης κλινικής «αυτό γίνεται με μετακίνηση προσωπικού κλινικών, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν τις άλλες κλινικές χωρίς το αναγκαίο προσωπικό», όπως δήλωσε στο neakriti.gr.

«Αυτό που απαιτείται είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και ταυτόχρονα να ενισχυθεί το σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Βρύσαλης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν στην Κρήτη είναι 286, από τα 6.196 που εντοπίζονται σε παναλλεδικό επίπεδο.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ