11.5 C
Chania
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2026

ΠΑΓΝΗ: Προσπάθειες να μην επεκταθεί ο μύκητας candida auris

Ημερομηνία:

Αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, ώστε ο μύκητας Candida auris να μην επεκταθεί περαιτέρω, εφαρμόζει η Επιτροπή Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), στο οποίο εντοπίστηκε σε 64χρονο ασθενή, το μικρόβιο το οποίο αντιστέκεται στα αντιβιοτικά και τα φάρμακα.

Ο 64χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα, βρέθηκε θετικός στην Candida auris, σε έλεγχο ρουτίνας.

Πρόκειται για τη διαδικασία επιτήρησης -με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό και την απομόνωση- πολυανθεκτικών και πανανθεκτικών μικροβίων, τα οποία οδηγούν στο θάνατο ασθενείς με χαμηλό ανοσοποιητικό. Κυρίως όσους νοσηλεύονται για παρατεταμένο διάστημα, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είπε στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο μύκητας αυτός εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο και ο ασθενής έχει απομονωθεί.

ekriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήρια σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο για την ελληνική εμπλοκή στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Συλλαλητήρια στις 1/3/2026 σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο με αίτημα την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Περισσότεροι από 50 φορείς στηρίζουν την κινητοποίηση.

Η Βάση της Σούδας ως «νόμιμος στόχος» σε infographic Ιρανικής σελίδας στρατηγικών αναλύσεων

Μια νέα, ανησυχητική διάσταση στην κλιμακούμενη γεωπολιτική ένταση στη...

Χανιά: Συλλαλητήριο την Κυριακή το πρωί κατά της πολεμικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή

Μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν στα Χανιά για...

Χανιά: Κέντρο του Ελληνικού Οδηγισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης 2026

Στην πόλη των Χανίων στρέφεται το ενδιαφέρον του Ελληνικού...