13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

“Παλεύουμε για την ειρήνη”: Το αναλυτικό πρόγραμμα του Παγκρήτιου Αντιπολεμικού Διημέρου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με σύνθημα την ενίσχυση της φωνής των λαών απέναντι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και την εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις, οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης – μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) – διοργανώνουν ένα διήμερο μαζικής κινητοποίησης και πολιτιστικής δράσης το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου.

Το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων από ολόκληρο το νησί, με στόχο:

  • την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους λαούς που πλήττονται από πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις,

  • την καταδίκη της εμπλοκής της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις μέσω ΝΑΤΟϊκών και ευρωενωσιακών μηχανισμών,

  • την ανάδειξη του πάγιου αιτήματος για κλείσιμο της βάσης της Σούδας, ενός κομβικού επιχειρησιακού κέντρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόγραμμα Διημέρου

Σάββατο 17 Μαΐου – Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών (Χανιά)

  • 19:00 – Πλατιά σύσκεψη για τη συγκρότηση Παγκρήτιας Επιτροπής ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας και τη λειτουργία της βάσης της Σούδας.

  • 21:00 – Μουσική βραδιά με τους The Halicuti Band, ακολουθούμενη από ρεμπέτικο γλέντι με την Ελευθερία Μπλαζάκη, τον Δημήτρη Βουρλάκη και τον Αλέξανδρο Χαλαβαζή.

Κυριακή 18 Μαΐου – Πορεία και γλέντι στους Καθιανούς

  • 12:00 – Συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς Χανίων και πορεία προς την Αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας.

  • Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στην πλατεία των Καθιανών με τους Εντέχνως Λαϊκούς.

Κάλεσμα Συμμετοχής

Οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν όλους τους πολίτες, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, να συμμετάσχουν μαζικά στο διήμερο αντιπολεμικής δράσης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη μετατροπή της Κρήτης σε ορμητήριο πολέμου.

«Δεν αποδεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε συνεργό των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Παλεύουμε για την ειρήνη, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για μια Ελλάδα που δεν θα προσφέρει “γη και ύδωρ” στους πολεμοκάπηλους. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας» δηλώνουν οι διοργανωτές.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ