23.1 C
Chania
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026

Παναγιώτης Σημανδηράκης: Σειρά συναντήσεων με Ελπιδοφόρο και ομογενείς πρραγματοποίησε στην Αμερική ο δήμαρχος Χανίων

Ημερομηνία:

Μηνύματα ενότητας και συνεργασίας με τους ομογενείς της Αμερικής απηύθυνε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιώντας σειρά επαφών. Ο δήμαρχος Χανίων που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, γνωστοποίησε ότι συζητείται η αδελφοποίηση με τον δήμο του Μπρούκλιν ενώ έκανε λόγο για συνεργασία με την ελληνική ομογένεια στον τομέα του τουρισμού .

Να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς του με την ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης επιχειρεί ο δήμος Χανίων να επισφραγίζει με την επίσκεψη του στην Αμερική το ήδη καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών. Ήδη συζητείται δεύτερη αδελφοποίηση, αυτή τη φορά με τον δήμο Μπρούκλιν

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε στο δημαρχείο του Μπρούκλιν με τον γερουσιαστή της πολιτείας της Νέας Υόρκης Ανδρέα Γουνανδρή με τον οποίο είχαμε μια πολύ επικοδομητική συζήτηση σε σχέση με τις σχέσεις και βέβαια να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο δήμων», σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Στο Σπίτι του Κρητικού ο δήμαρχος Χανίων συζήτησε με ομογενείς μέλη του Σωματείου «Ομόνοια» για τα ζητήματα που απασχολούν τους Κρητικούς της Αμερικής ενώ σημαντική στιγμή για τον Παναγιώτη Σημανδηράκη ήταν η συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. «Είχαμε την εξαιρετική τιμή να συναντήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ,να του εκφράσουμε το σεβασμό και την αγάπη μας και να τον προσκαλέσουμε στην πάντα φιλόξενη Κρήτη», πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης.

Σε συνεργασία με τον διευθυντή του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Χαροκόπο οργανώνεται αποστολή από τις ΗΠΑ στα Χανιά τους επόμενους μήνες στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η τουριστική προβολή και η ενίσχυση του ήδη ισχυρού ρεύματος που αναπτύσσεται από τις ΗΠΑ στην Κρήτη. Όπως είπε ο δήμαρχος «Ο ελληνισμός της Αμερικής παραμένει ένα πολύ ζωντανό κύτταρο που έχει πάρα πολλά να προσφέρει αλλά κι εμείς να μάθουμε από αυτό».

Σε συνάντηση του Παναγιώτη Σημανδηράκη με τον Γενικό Πρόξενο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου τέθηκαν ζητήματα επικοινωνίας των Κρητών της Αμερικής με τον δήμο Χανίων.

neakriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Κραυγή αγωνίας για τον ΒΟΑΚ – «Η ανοχή εξαντλήθηκε»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προχωρά σε δημόσια παρέμβαση για την τραγική κατάσταση στον ΒΟΑΚ, ζητώντας άμεσα μέτρα προστασίας.

Μήνυμα της ΕΛΜΕ Χανίων προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά: “Οι μαθητές μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου συντελείται «η 1η γενοκτονία του...

Η ΕΛΜΕ Χανίων απευθύνει μήνυμα στους μαθητές για τη σχολική χρονιά 2026-2027, με αναφορές σε προβλήματα υποδομών, εκπαιδευτικές πολιτικές και κοινούς αγώνες.

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: Έναρξη εργαστηρίων 2026-2027 με νέα τμήματα για όλες τις ηλικίες

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ανακοινώνει τα εργαστήρια 2026-2027 με νέα τμήματα για παιδιά, ενήλικες και ΑμεΑ. Εγγραφές 21-27 Σεπτεμβρίου στο dipethekritis.gr.