17.1 C
Chania
Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2026

Πλήθος κόσμου στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο πολυτέκνων και τριτέκνων

Ημερομηνία:

Λεωφορεία μετέφεραν κόσμο στο Ηράκλειο – Μεγάλη εξέδρα στήθηκε από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας

Την πρώτη μεγάλη κινητοποίησή τους πραγματοποίησαν χθες στο Ηράκλειο οι πολύτεκνοι από ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίοι έδωσαν μια δυναμική απάντηση από την πλατεία Ελευθερίας, στα κυβερνητικά σχέδια που συνθλίβουν χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες.

Για το σκοπό αυτό είχαν ναυλωθεί λεωφορεία τα οποία αναχώρησαν, χθες το πρωί, από τις 3 πόλεις του Νομού Λασιθίου, στις 9 το πρωί, με σκοπό τη δωρεάν μετακίνηση των πολυτέκνων με τις οικογένειές τους, καθώς και όποιου άλλου επιθυμεί. Σύμφωνα με το γραμματέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαράλαμπο Νησωτάκη, οκτώ λεωφορεία με κόσμο ήρθαν στο Ηράκλειο από τα Χανιά κι άλλα 6-7 από το Λασίθι, ενώ το “παρών” δίνει κόσμος και από το Ρέθυμνο.

Πάνω από1.500 άτομα κατέκλυσαν την πλατεία Ελευθερίας όπου από νωρίς στήθηκε μια μεγάλη εξέδρα από όπου έγιναν ομιλίες και ακούστηκαν συνθήματα κατά των κυβερνητικών μέτρων. Οι πολύτεκνοι ζητούν μεταξύ άλλων να παραμείνει η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, των μικρών επιδομάτων στήριξης και της φορολόγησης των παιδιών ως τεκμηρίων και να “μπει φρένο” στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος τους, με στόχο τη διάλυση της πολύτεκνης οικογένειας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φρίντριχ Μερτς: Δεν θα συμβούλευα τα παιδιά μου να ζήσουν στις ΗΠΑ

Ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε την Παρασκευή ότι...

Σύλληψη 19χρονου στα Χανιά για ναρκωτικά: Βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και 1.745 ευρώ

Σύλληψη 19χρονου στα Χανιά για ναρκωτικά. Βρέθηκαν 18,5 γραμμάρια κοκαΐνης, κάνναβη, τρίφτες και 1.745 ευρώ. Η προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Στ. Αρναουτάκης: Η αυτοθυσία του Κρητικού λαού εκπέμπει διαχρονικά μήνυμα καταπολέμησης του ολοκληρωτισμού

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης απευθύνει μήνυμα για την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τιμώντας την αυτοθυσία του Κρητικού λαού κατά τον Μάιο του 1941.