11.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

ΠΟΕΣΥ: Σε ετοιμότητα για να μην περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές

Ημερομηνία:

Σε απεργιακή ετοιμότητα τίθεται ο κλάδος της ενημέρωσης εν όψει των νέων αντεργατικών μέτρων που εισηγείται η τρόικα και σχεδιάζει η κυβέρνηση κατά της ελληνικής κοινωνίας. Τα νέα μέτρα δεν συνιστούν μόνο ένα ακόμα βάρος στις πλάτες των εργαζομένων, δεν αποτελούν μόνο ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του κόσμου της εργασίας• είναι χαριστική βολή κατά των εργατικών κατακτήσεων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εξετάζοντας τα δεδομένα και τις τελευταίες εξελίξεις, και ενώ ήδη οι εργαζόμενοι στον Τύπο συμπαρατάσσονται με όλους τους εργαζόμενους της χώρας σε ένα κοινό αγωνιστικό – απεργιακό μέτωπο, διεκδικούν την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου. Ταυτόχρονα συντονίζονται ως κλάδος στην προσπάθεια ανάκτησης και κατοχύρωσης όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της ενημέρωσης.
Σ αυτό το πλαίσιο η ΠΟΕΣΥ βρίσκεται σε απεργιακή ετοιμότητα ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων οι οποίες προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα θεωρώντας ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο πρέπει να συμμετάσχουν  μαζικά και μαχητικά σ αυτές. Παράλληλα καλεί τις Ενώσεις μέλη της άμεσα το επόμενο διάστημα και πριν από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στις 6/10 να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις του κλάδου με μείζονες άξονες: την υπογραφή ΣΣΕ και όλα τα εργασιακά ζητήματα, το ασφαλιστικό με την αποκατάσταση των ασφαλιστικών απωλειών και τη διασφάλιση συντάξεων, εισφορών, παροχών και πόρων σε όλα τα επίπεδα του Τύπου, τις θέσεις εργασίας και τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ (ιδιωτικών και δημόσιων) αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του Τύπου.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προτιμούν να μη βγουν στη σύνταξη, παρά να ρυθμίσουν τα χρέη τους

Χαμηλή είναι η ανταπόκριση των ασφαλισμένων στη ρύθμιση που...

Ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασίες αλλά προγραμματικές, όχι παρασκηνιακές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους παραδέχθηκε την δυσκολία...

Στέφανος Κασσελάκης: Το πλήγμα με την αποχώρηση Μάλαμα, οι φήμες περί συνεργασίας με ΝΔ και το συνέδριο ως μάχη επιβίωσης

Οι έντονες φυγόκεντρες τάσεις που ταλανίζουν το Κίνημα Δημοκρατίας τον τελευταίο...