14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Πολυήμερες απεργίες προτείνει ο Ν. Φωτόπουλος

Ημερομηνία:

Μπλόκο στη λειτουργία του συστήματος με πολυήμερες απεργίες και χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ πρότεινε χθες από το βήμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος. Ο ίδιος χαρακτήρισε «ντουφεκιές στον αέρα τις 24ωρες απεργίες» και υποστήριξε ότι «ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς που τον εκπροσωπούμε». Σημείωσε ότι επίσης ότι για να σταματήσουν οι μπουλτόζες της τρόικας θα πρέπει να υπάρξει αντίσταση και ζήτησε από την ΓΣΕΕ να υιοθετήσει το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί»

Τα αιτήματα Φωτόπουλου

Μεταξύ των αιτημάτων που προέβαλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ήταν να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως φοροεισπράκτορας, να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια οι οποίες, όπως είπε, δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ με ευθύνη των ρυθμιστών,
να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, το κονδύλι για τις υπερωρίες, όπως είπε, αρκεί για τη μισθοδοσία 3500 εργαζομένων καθώς και να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή, καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης από το συνέδριο, κάνοντας λόγο για ασέβεια στο θεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στο συνέδριο πάντως απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Απο πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Πετράκος τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο αναφέροντας χαρακτηριστικά “τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στο ξεπούλημα όλων των ενεργειακών εταιρειών.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Γ. Μανώλης είπε ότι η ΔΕΗ «είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας» και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αμαρτίες αλλά δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Μ. Παπαδόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε αντίθετος με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας.

Άρση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας και των παρεμβάσεων στη χονδρική αλλά και τη λιανική αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ωστόσο κρατήθηκε όρθια και συνεχίζει να επενδύει ενώ χαρακτήρισε “εθνική” την ευθύνη της επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, στις σημερινές συνθήκες.

πηγή: ert.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...