30.1 C
Chania
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026

Πολύ κρίσιμη η κατάσταση του 18χρονου που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

Ημερομηνία:

Χειροτερεύει η κατάσταση του 18χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο νεαρός νοσηλεύεται πλέον στο Τζάνειο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Μιλώντας στο www.koutipandoras.gr, o θείος του 18χρονου, Κώστας Χαιρέτης είπε ότι «η κατάσταση του παιδιού της τελευταίες ώρες έχει χειροτερέψει». Ο 18 χρόνος που ζει με την μητέρα του και τα 4 αδέρφια του (ο πατέρας του έχει αποβιώσει) έχει υποστεί βλάβες στο πάγκρεας, υπολειτουργεί ο ένας πνεύμονας, έχει αιμάτωμα στο συκώτι, ενώ έχει σοβαρό πρόβλημα και στο ένα νεφρό. Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του θύματος, αστυνομικοί με κουκούλες χτύπησαν τον 18χρονο, προκαλώντας του ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν αστυνομικοί προσήγαγαν τον νεαρό και τέσσερις ακόμη φίλους του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Το θλιβερό περιστατικό αστυνομικής βίας έγινε γνωστό τη Δευτέρα, όταν την επόμενη ημέρα ο νεαρός από το Ασήμι αισθάνθηκε έντονους πόνους, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Κατά την εξέτασή του, οι γιατροί ζήτησαν την εσπευσμένη μεταφορά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα στον πνεύμονα και στο πάγκρεας.
Χθες ο 18χρονος υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι ο ένας πνεύμονας του υπολειτουργεί, έχει σπασμένα πλευρά, φέρει δυο μεγάλα αιματώματα στο συκώτι και έχει χτυπηθεί στο υπονεφρίδιο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Κυριακή δίνεται στην κυκλοφορία το Βόρειο νέο τμήμα στο Βαμβακόπουλου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Βαμβακόπουλου Χανίων στις 12/07. Διακοπές κυκλοφορίας 06:00-06:20 και 14:00-14:10. Έργα οδικής ασφάλειας Κίσσαμος-Κολυμπάρι 12-18/07.

Ολοκληρώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε το 1ο Θερινό Σχολείο Αναγεννητικής Ιατρικής με 25 συμμετέχοντες από 6 χώρες. Εντατικό πρόγραμμα με διαλέξεις και εργαστηριακή εκπαίδευση στο Ηράκλειο.

Μια φωτογραφία τα λέει όλα

Για να εξασφαλίσουν τη διατροφή των κατοχικών δυνάμεων και...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης: Συλλαλητήριο στις 14 Ιουλίου κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης καλούν σε συλλαλητήριο στις 14 Ιουλίου στα Χανιά κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Συγκέντρωση στην Πρυτανεία στις 12:00.