13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Που σκοντάφτουν οι 120 δόσεις – Αντιδρούν οι δανειστές

Ημερομηνία:

Μετά την Πρωτομαγιά και την έλευση των Θεσμών στην Αθήνα θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το tomanifesto.gr αυτό είναι πλέον το πιθανότερο ενδεχόμενο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας δεν έχει εξεταστεί και ως εκ τούτου δεν έχει λάβει την έγκριση των επικεφαλής των Θεσμών.

Οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες εγείρουν ενστάσεις για την έλλειψη εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων και εκτιμούν ότι η προωθούμενη ρύθμιση ευνοεί τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Μοιραία θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων πριν κατατεθεί στην Βουλή παρότι το νομοσχέδιο διέρρευσε στον Τύπο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην Βουλή προς ψήφιση.

Αυτή η εβδομάδα είναι «νεκρή» για τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες καθώς είναι Μεγάλη Εβδομάδα για τους Καθολικούς. Μετά έχουμε την δική μας Μεγάλη Εβδομάδα και διαπραγματεύσεις μπορεί να γίνουν μόνο μέσω τηλεδιασκέψεων εν όψει του EuroWorking Group της 2ας Μαΐου. Εκτιμάται πως τελική λύση θα δοθεί με την έλευση των Θεσμών στην Αθήνα στις 6 Μαΐου.

Η κυβέρνηση έχει ποντάρει πολλά στην ρύθμιση των 120 δόσεων (την «διαφημίζει» άλλωστε από το περασμένο φθινόπωρο) και δεν θα ήθελε να προβεί σε αλλαγές που θα περιορίσουν τους δικαιούχους και να θέτουν αυστηρότερους όρους όπως έγινε πρόσφατα με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς το οποίο τροποποιήθηκε αφού μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο είχε κατατεθεί στην Βουλή.

Όπως γίνεται αντιληπτό η αντίστοιχη ρύθμιση 120 δόσεων του υπουργείου Οικονομικών για χρέη προς την Εφορία πάει ακόμη πιο πίσω και θεωρείται απίθανο να τεθεί σε ισχύ πριν από τις ευρωεκλογές.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ