15.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Πραγματοποιήθηκε παγκρήτια σύσκεψη των Δ.Σ. των συνταξιουχικών σωματείων Κρήτης στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε στις  7 του Δεκέμβρη η Παγκρήτια σύσκεψη των Δ.Σ. των συνταξιουχικών Σωματείων Κρήτης στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με θέμα την οργάνωση και την επιτυχία της μεγάλης Παγκρήτιας Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ στο Ρέθυμνο, όπου θα λάβουν μέρος οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν από τα Χανιά τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και ο Πάλμος Παναγιώτης, οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συν/χων Ελλάδος από την Αθήνα.

Όλοι οι εκπρόσωποι των Σωματείων, μίλησαν για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι ύστερα από τα αλλεπάλληλα μέτρα εξόντωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση που τους έχουν καταδικάσει στο μαρασμό και στο θάνατο καθότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Παίρνουν πίσω τις συντάξεις μας, καταργούν τις επικουρικές, τσακίζουν την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μας βάζουν απανωτά χαράτσια, φορολογούν τα πενιχρά εισοδήματα μας. Ρίχνουν τα παιδιά μας στην ανεργία και στην φτώχεια.

Αφού μας φόρτωσαν με περικοπές σε συντάξεις κύριες και επικουρικές στο ΕΚΑΣ, πρόσθεσαν νέο ΛΑΦΚΑ, νέα φορολογία, μας επέβαλαν χαράτσια για τα παιδιά μας, σφάγιασαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν μας άφησαν τίποτε. Βλέπουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να λιποθυμούν καθημερινά στα σχολεία μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο δεν έχουν τίποτε άλλο να μας πάρουν, πας τα πήραν όλα. Ύστερα από όλα αυτά, μας περιμένουν μαύρες μέρες, μαύρα Χριστούγεννα θα περάσουμε. Δεν μπορούμε να ζήσουμε, μας έχουν μετατρέψει σε ζητιάνους, βιώνουμε καθημερινά συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης.

Μπροστά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι μας, δεν μας έχει μείνει άλλος δρόμος παρά μόνο ο ΑΓΩΝΑΣ μας, μαζί με τους εργαζόμενους όλοι μαζί αγκαλιά, πρέπει ν’ αγωνιστούμε για ν’ ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της εξόντωσης και του αφανισμού των πάντων.

ΟΛΟΙ μαζί πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν στην μεγάλη Παγκρήτια Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 του Δεκέμβρη στο Ρέθυμνο.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων θα βάλει λεωφορείο για την συγκέντρωση στο Ρέθυμνο. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρόυ στις 12 το μεσημέρι, στο γραφείο μας και στο τηλ. 2821044054

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ώρα 8.30 το πρωί, από την πλατεία Κοτζάμπαση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Ηρ. Αναγνωστόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχ. Ψαράκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ