Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις των Χανίων διοργανώνουν προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο Σημείωμα», με αφορμή την Πρωτομαγιά και τη δημοσιοποίηση των συγκλονιστικών φωτογραφιών των 200 κομμουνιστών, 82 χρόνια μετά την εκτέλεσή τους.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στον κινηματογράφο «Ελληνίς» στα Χανιά.
Η ταινία είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944. Φωτίζει την κορυφαία στιγμή της ανυπότακτης στάσης των κομμουνιστών που αρνήθηκαν να γονατίσουν απέναντι στους Ναζί κατακτητές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής, πρόκειται για μια κραυγή μνήμης και αξιοπρέπειας απέναντι στη λήθη και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας. Η ταινία επιδιώκει, απέναντι στον κόσμο του κυνισμού, της βαρβαρότητας, της σήψης και της κτηνωδίας, να αναδείξει τον κόσμο της αλληλεγγύης, του ήθους, της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας και της βαθιάς ανθρωπιάς.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ για την τιμή της εργατικής Πρωτομαγιάς και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.



