17.8 C
Chania
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026

Προκλητικός ο σλοβάκος πρωθυπουργός: «Τσίπρα, ένα μεγάλο hot-spot η χώρα σου»

Ημερομηνία:

Και νέα πρόκληση από τις χώρες του Βίσεγκραντ με τον Σλοβάκο πρωθυπουργόΡόμπερτ Φίτσο να μιλάει ακόμα και για θυσία της Ελλάδας.

«Φτάσαμε στη στιγμή που η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske noviny.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον έλληνα ομολογό του είπε:

«Τσίπρα, θα υπάρχει ένα μονο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα» και πρόσθεσε: «και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Όπως επισημαίνουν πάντως οι Financial Times ο Φίτσο ανεβάζει τους τόνους της ρητορικής του καθώς το Σάββατο στις εκλογές θα παλέψει για να διατηρήσει τηνπλειοψηφία.

Στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης δεν είναι πρώτη φορά που η ομάδα των 4 χωρών της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, τηρούν ανθελληνική στάση.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο προ δεκαημέρου μάλιστα είχε θέσει θέμα εξόδου της Ελλάδας από τηΣένγκεν.

«Αν αυτό δεν λειτουργήσει [σ.σ. συνεργασία Ελλάδας Τουρκίας]- και είμαι απαισιόδοξος- τότε όλοι εμείς στην Ευρώπη θα επιμείνουμε στη σωστή προστασία των εξωτερικών συνόρων και δεν θα μένει τίποτα άλλο να κάνουμε, παρά να προστατεύσουμε τα σύνορα στη γραμμή Ελλάδα-ΠΓΔΜ και Ελλάδα-Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά.

newpost.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο Γιαννάκη Ομήρου: Θανάσιμος κίνδυνος οι βρετανικές βάσεις

Του Γιαννάκη Ομήρου, πρώην Προέδρου της Κυπριακής Βουλής Οι βρετανικές...

Χανιά: Πυκνώνουν οι αγωνιστικές δράσεις μαθητών για την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο

Πυκνώνουν οι αγωνιστικές δράσεις μαθητών σε σχολεία των Χανίων, με αίτημα...

Συνελήφθησαν δύο 24χρονοι για εγκληματική ομάδα με σχέδια εμπρησμών κατά αστυνομικών στα Χανιά

Δύο 24χρονοι συνελήφθησαν στα Χανιά για εγκληματική ομάδα με σχέδια εμπρησμών κατά αστυνομικών. Κατασχέθηκαν 4 όπλα, ναρκωτικά και εμπρηστικά υλικά.