14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Πόρισμα για τα Τέμπη: Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ημερομηνία:

Σε ζωντανή μετάδοση βρίσκεται αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), όπου παρουσιάζεται το πόρισμα για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Μετά την παρουσίαση, το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή, προκειμένου να ενταχθεί στη δικογραφία για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Οι εισηγητές της παρουσίασης

Την εισαγωγή και την παρουσίαση του έργου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και της Επιτροπής Διερεύνησης ανέλαβε ο Χρήστος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του σιδηροδρομικού τομέα του Οργανισμού.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης:

  • Bart Accou και Fabrizio Carpinelli, στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA)
  • Κώστας Καπετανίδης, Προϊστάμενος Μονάδας Διερευνήσεων του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Τι περιλαμβάνει το πόρισμα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ, το πόρισμα εξετάζει:

  • Τις αιτίες που οδήγησαν στη φονική σύγκρουση των τρένων
  • Την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου
  • Τη μη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη βελτίωσή του
  • Τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση

Έρχονται νέα πορίσματα

Αναμένονται ακόμη δύο πορίσματα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δημοσιοποίησης:

  1. Του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σχετικά με τα έλαια σιλικόνης
  2. Της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που αφορά την ανάλυση τριών βίντεο από το δυστύχημα

Η παρουσίαση συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η δημοσιοποίηση των πορισμάτων θεωρείται κομβική εξέλιξη στην υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...