14.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Πώς θα γίνονται οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Ημερομηνία:

Ξεκινά σε λίγες μέρες το πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορονοϊού κατ’ οίκον σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την έναρξη στο προσεχές διάστημα του εμβολιασμού πολιτών ενάντια στον κορονοϊού κατ’ οίκον ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινά σε λίγες μέρες και στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς έτσι ώστε να ενταχθούν σε αυτό. «Θα αφήσουμε να περάσουν κάποιες μέρες έτσι ώστε οι γιατροί να ενταχθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον ίδιο, τα άτομα τα οποία είναι δικαιούχοι του προγράμματος είναι αυτά τα οποία βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, άτομα που έχουν σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητας δηλαδή η μετακίνησή τους γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία και στις περιπτώσεις που έχουμε βαριά ψυχική ή νοητική νόσο, όπως το Αλτσχάιμερ.

Ο εμβολιασμός των πολιτών αυτών θα γίνει όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson και θα υπάρχει συγκεκριμένη αμοιβή για τον γιατρό από την Πολιτεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός θα μπορεί να πραγματοποιήσει και εμβολιασμό του πολίτη στο ιατρείο του.

Καταληκτικά, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, και στις δυο περιπτώσεις ο πολίτης δεν έχει καμία οικονομική υποχρέωση καθώς η αμοιβή του γιατρού καλύπτεται από το ελληνικό δημόσιο και στις δύο περιπτώσεις.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Φοινίκια γεμιστά (πολύ ωραία) Δύο φλυτζάνια τσαγιού λάδι, μια φλυτζάνα...

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα και τις ακτές

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων δημιούργησε και προσφέρει εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Δωρεά ενός περιπολικού αυτοκινήτου από το Δήμο Βιάννου στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου

Παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγου Νικόλαου...