12.8 C
Chania
Thursday, January 15, 2026

Πώς μέσα από μία αφίσα της Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου συναντήθηκαν ο Γιάννης Μπεχράκης και ο Βαρδής Τσουρής

Ημερομηνία:

Με κείμενό της η Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου γράφει για την ιστορία μίας αφίσας όπου με τον τρόπο της έσμιξε τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη και τον Χανιώτη αναρχικό Βαρδή Τσουρή, που και οι δύο έφυγαν νωρίς από τη ζωή.

Αναφέρεται στο κείμενο:

”Έχουν γραφτεί και ειπωθεί αρκετά για τον άνθρωπο και φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη όπου πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή. Σαν ομάδα «συναντηθήκαμε» μαζί του πριν από 3 χρόνια πάνω στην αναζήτηση μιας εικόνας. Θέλαμε να συνοδεύσει ένα ριζίτικο τραγούδι με αναφορά στους ξενιτεμένους ανθρώπους συνθέτοντας μια αφίσα.

Τα λόγια του τραγουδιού μας είχαν αγγίξει πολύ και ζητούσαμε να πλαισιωθεί από μια αντίστοιχης δύναμης εικόνα. Αφού εμφανίστηκε δουλεμένη η αφίσα με τη γνωστή πλέον φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη δεν ψάξαμε άλλο.

Το τραγούδι το είχε μοιραστεί μαζί μας ο σύντροφος Βαρδής Τσουρής σ’ ένα περίπατο στην ιστορία στους πρόποδες του Ψηλορείτη.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι μας άφησαν νωρίς για να κάνουν παρέα με χιλιάδες ξενιτεμένους που άφησαν τη τελευταία τους πνοή στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, με λιγότερο θάνατο.

Η δύναμη της αφίσας βρίσκεται στη ζωή. Στα βαθιά λόγια της λαϊκής μας παράδοσης και στο παιδί που με τη φροντίδα του γονιού του τα κατάφερε.

Δύναμη στους ανθρώπους του Γιάννη Μπεχράκη και των ξενιτεμένων που δεν τα καταφέρνουν. Δύναμη σε όλες και όλους μας.”

Δείτε την αφίσα:

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποθέωση για τους θριαμβευτές του ΟΦΗ στο “Νίκος Καζαντζάκης”

Στους ρυθμούς της μεγάλης πρόκρισης στην ημιτελική φάση του...

Ξεκίνησαν από το μηδέν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού

Με φακούς, θερμικές κάμερες, drone και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά...