13.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Σέλμα Μπλερ: Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι γροθιά στο στομάχι

Ημερομηνία:

Θέλει στ΄άλήθεια μεγάλο θάρρος να μπορείς να μοιραστείς τις αδυναμίες σου. Πόσο μάλλον ένα χρόνιο σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα που ξέρεις πως μπορεί να σου κοστίσει ακόμη και την ίδια σου τη ζωή. Η ηθοποιός Σέλμα Μπλερ δε δίστασε. Το 2018 μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τον αγώνα που δίνει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, περιγράφοντας μάλιστα τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει στην καθημερινότητα, αλλά και στη δουλειά της για να είναι λειτουργική.

Έκτοτε αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για όλους όσοι πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και δη από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ένα τρέιλερ γροθιά στο στομάχι

Είναι γνωστό εδώ και κάποιους μήνες πως η 49χρονη ηθοποιός ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τον αγώνα αυτόν που δίνει με το αυτοάνοσο αυτό νόσημα. Το ντοκιμαντέρ θα έχει τίτλο “Introducing, Selma Blair” και το τρέιλερ που κυκλοφορεί είναι πραγματικά γροθιά στο στομάχι.

«Μου είχαν πει να αρχίσω να προετοιμάζομαι για τον θάνατο. Όχι, επειδή έχω σκλήρυνση αλλά επειδή την πολεμώ. Αποφάσισα όμως να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου κι έτσι ενθαρρύνω και άλλα άτομα να το κάνουν», αναφέρει σ΄αυτό. Αυτό ωστόσο, που προξενει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο τρόπος που η ηθοποιός αντιμετωπίζει την πάθηση, ιδιαίτερα το “μαύρο” χιούμορ της με το οποίο σχεδόν διακωμωδεί τα όσα περνάει. «Δεν μπορώ να σας μιλήσω αυτή τη στιγμή, γυρίζουμε τις τελευταίες ημέρες της ζωής μου» αναφέρει, ενώ λίγο αργότερα λέει και πάλι με χιούμορ «Θέλω αυτή η χημειοθεραπεία να είναι τόσο δραματική όσο εγώ. Αισθάνομαι σα να παίζω με τον Τομ Χανκς στο Ναυαγό».

Σε συνέντευξή της στο Variety, στην ερώτηση για το πώς αποφάσισε να κάνει αυτό το ντοκιμαντέρ απάντησε πως “είχα την πεποίθηση πως έχω κάτι να μοιραστώ. Στη ζωή ανοίγουμε διαρκώς παράθυρα ή κλείνουμε πόρτες και βρίσκουμε εργαλεία. Εγώ ελπίζω πως η μικρή ζωή μου θα χαρίσει σε κάποιον την ελπίδα, γέλιο και θα τον παρακινήσει να γνωρίσει τον εαυτό του. Ελπίζω η ταινία να δείχνει ότι η ασθένεια αυτή διαφέρει. Ότι οι δυνάμεις και οι αδυναμίες των ανθρώπων ποικίλλουν. Όλα τα συναισθήματα της ζωής καθιστούν τη θεραπεία επίσης μεταβλητή. Για όλους εμάς.”

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής στις 15 Οκτωβρίου και θα είναι διαθέσιμο και στο κανάλι Discovery Plus μία εβδομάδα αργότερα.

Εξαιρετικά αισιόδο μάλιστα, είναι το τελευταίο της post στο instagram, όπου εμφανίζεται πιο όμορφη από ποτέ – στηριζόμενη ωστόσο σ΄ένα μπαστούνι- σε μία φωτογράφιση που έλαβε χώρα όσο τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας βρίσκονται σε ύφεση. Χαρακτηριστικά αναφέρει στη λεζάντα: «Μία υγιής εβδομάδα. Θεραπεία σε ένα χρυσαφένιο μέρος».

news247.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...