Στην πρώτη 20άδα των καλύτερων νησιών του κόσμου βρέθηκαν Σαντορίνη και Κρήτη, σύμφωνα με τους αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure».Πιο συγκεκριμένα, η Σαντορίνη βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα του “World’s Best Islands”, κατακτώντας την 4η θέση από την 6η που ήταν πέρυσι, ενώ η Κρήτη αναδείχτηκε 16η.
Μάλιστα, η Σαντορίνη περιγράφεται ως ειδυλλιακός προορισμός, με ολόλευκα σπίτια και μπλε-θολωτά κτίσματα, απλωμένα πάνω στην καλντέρα, πάνω από το καταγάλανο Αιγαίο πέλαγος. Ως πρόταση διαμονής στη Σαντορίνη, το περιοδικό έχει το ξενοδοχείο Katikies στην Οία.
Από την άλλη, η Κρήτη αναφέρεται ως γενέτειρα του Δία, ένα νησί του μύθου και της ιστορίας, με μινωικά παλάτια και βενετσιάνικα κάστρα. Περιγράφονται ακόμη τα ποικίλα τοπία της με τις χιονισμένες κορυφές, τις κρυφές σπηλιές και τα βαθιά φαράγγια, τους ελαιώνες, τους αμπελώνες και τα διάφανα ρηχά νερά.
Πηγή: neolaia
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.