26.8 C
Chania
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026

Σε συνέλευση καλεί το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων, την ερχόμενη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, υπενθυμίζοντας πως οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες αποτελούν πάντα αφετηρία για την οργάνωση των αγώνων του κλάδου και καλώντας για την οργάνωση της απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 28 Φεβρουραρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Το πολυδιαφημισμένο  μοντέλο του τουρισμού, αυτό δηλαδή που δημιουργεί συνεχώς ρεκόρ εισπράξεων και αμύθητα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, αλυσίδες εστίασης και επισιτιστικά καταστήματα, χτίζεται πάνω στις πλάτες μας, με τη συνεχή συμπίεση των μισθών και των δικαιωμάτων μας, με τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, με την επέκταση των ευέλικτων μορφών, με την ομηρία των κάθε λογής συμβάσεων, με την αυθαιρεσία κάθε εργοδοσίας και την πλούσια εργαλειοθήκη που έχουν παραδώσει στα χέρια του κεφαλαίου, όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Βαρεθήκαμε πια να ακούμε το γνωστό μεγάλο ψέμα « Βάλτε πλάτη…να πάει καλά η επιχείρηση, για να κερδίσουμε όλοι», να βλέπουμε τα ταμεία τους γεμάτα και τις τσέπες μας άδειες στα μέσα κάθε μήνα, να θησαυρίζουν και οι μισθοί μας να είναι στα επίπεδα του 2011, να απογειώνουν την εκμετάλλευση και να προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση μας ότι « έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν».

Η επίθεση στα δικαιώματά μας και με τον ερχομό του 2024 αλλά και με την νέα σεζόν θα είναι ακόμα πιο μεγάλη και πιο βαθιά, μέσα από την ίδια την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση αλλά και την στήριξη των κομμάτων που έβαλαν πλάτη και βάζουν πλατιά φαρδιά την υπογραφή τους σε νέα επίθεση εις βάρος των εργαζομένων του κλάδου

Το νέο αντεργατικό έκτρωμα που συμπλήρωσε τον άθλιο νόμο του Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου είχε διπλό στόχο, από τη μια, την πλήρη κατάργηση του 8ωρου και 5ήμερου, να μας ξεζουμίζουν δηλαδή 13 ώρες τη μέρα, να μην πληρώνουν τις υπερωρίες, να μην μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας και από την άλλη, ως συνέχεια των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, την προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας και  της συνδικαλιστικής δράσης, με την εισαγωγή βαρύτατων προστίμων και ποινών φυλάκισης.

Τώρα είναι ώρα μάχης για όλους!

Κανείς μόνος – κανείς φοβισμένος – κανείς αμέτοχος!

Μπροστά σε όλα αυτά το Σωματείο Επισιτισμου Ν. Χανίων στηρίζει τις αποφάσεις δεκάδων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Κλαδικών Σωματείων πανελλαδικά για απεργία στις 28 Φεβρουαρίου.

Το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων καλεί σε επαγρύπνηση όλα τα μέλη του και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου του Επισιτισμού για κλιμάκωση του αγώνα. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα και την οργανωμένη πάλη μπορούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εργοδοσίας ακόμα και τώρα ώστε να γίνει πράξη η εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων για δασικούς χάρτες και δακοκτονία

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 4 Σεπτεμβρίου για δασικούς χάρτες, κτηματολόγιο και δακοκτονία.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με «κούρεμα» 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πέτυχε ρύθμιση οφειλής 67.438 ευρώ με κούρεμα 85% για συνταξιούχο ΟΓΑ. Μηνιαία δόση μόλις 111 ευρώ για 5 χρόνια.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν 32χρονος και ανήλικη στο Ηράκλειο για 6 τηλεφωνικές απάτες. Απέσπασαν κοσμήματα 4.500€ από ηλικιωμένη προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ και λογιστές.

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch στο Φεστιβάλ Κρήτης 2026

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch έρχονται στην Κρήτη για το Φεστιβάλ Κρήτης 2026. Συναυλίες και δωρεάν masterclasses σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο.