10.8 C
Chania
Sunday, January 18, 2026

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών από τον Ορφέα Χανίων με εισηγητή τον καταξιωμένο χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Δεληβασίλη

Ημερομηνία:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Χανίων “Ορφέας” διοργανώνει διήμερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών με εισηγητή τον καταξιωμένο χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Δεληβασίλη. Το σεμινάριο θα εστιάσει στην παραδοσιακή κληρονομιά περιοχών όπως η Μακεδονία, η Θράκη και η Ανατολική Ρωμυλία, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία εμβάθυνσης στους χορούς και τα έθιμα αυτών των τόπων.

Ο κ. Δεληβασίλης, με πολυετή προσφορά στο Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης “Χρόνης Αηδονίδης”, θα μεταφέρει τις γνώσεις του στο κοινό μέσα από αναλυτική διδασκαλία.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου ΓΕΛ Χανίων, στην οδό Γερασίμου Παρδάλη, στη Νέα Χώρα, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου από τις 17:30 έως τις 21:00 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου από τις 10:30 έως τις 14:00.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέλθουν τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι κρατήσεις πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 6944069734.

Ο Σύλλογος “Ορφέας” προσκαλεί όλους όσοι αγαπούν τους παραδοσιακούς χορούς να συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση και να απολαύσουν τη μαγεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα άδυτα της μανίας του looksmaxxing, της ακραίας τάσης αισθητικής των ανδρών στα social media

«Πιστεύω στη φροντίδα του εαυτού μου, σε μια ισορροπημένη...

«Μην αγγίζετε τη Γροιλανδία»: Ο Τραμπ έβγαλε τους Δανούς στους δρόμους

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κοπεγχάγη, στη Δανία, για...

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στις «προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις για την πολιτική αλλαγή»

Κάλεσμα στις «προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις που έχουν κοινές αγωνίες...