16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Σάμαλη

Μισό γιαούρτι μισό κιλό σιμιγδάλι χονδρό, 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας ούζο, 1 κουταλάκι σόδα, 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη.
Τα ανακατεύομε όλα μαζί και τα βάζομε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σιροπιάζομε κρύο – ζεστό.

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Διαλέγετε πορτοκάλια χοντρόφλουδα. Τα τρίβετε σε ψιλό τρίφτη να φύγει η εξωτερική τους φλούδα τα χαράζετε κατά μήκος σε 5-6 λωρίδες και βγάζετε τις φλούδες. Παίρνετε τα πορτοκάλια ολόκληρα όπως μένουν (χωρίς φλούδα) και τα βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν με ελάχιστο νερό και να μαλακώσουν, ώστε όταν τα τρυπάτε με πιρούνι να λιώσουν. Τα περνάτε από σίτα μετράτε τον πολτό με το φλιτζάνι του τσαγιού και υπολογίζετε ίση ζάχαρη δηλαδή 1 φλιτζάνι πολτός ένα ζάχαρη. Βάζετε το μείγμα να βράσει και να δέσει η μαρμελάδα. Στο μεταξύ έχετε βράσει το ένα τρίτο από τις φλούδες και τις έχετε κόψει σε λεπτά – λεπτά φετάκια. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην μαρμελάδα να πάρουν μερικές βράσεις και κατεβάζετε.

Κομπόστα δαμάσκηνα ξερά

Τρία τέταρτα κιλού δαμάσκηνα ξηρά, 1 φλιτζάνα τσαγιού ζάχαρη, 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 1 φλούδα λεμονιού, 1 κομμάτι κανέλα 2-3 γαρύφαλλα.
Διαλέγετε δαμάσκηνα μεγάλα και γερά. Τα βάζετε σε λεκανίτσα με νερό να μουσκέψουν επί 4-5 ώρες. ΤΑ ξεπλένετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό να βράσουν και να μαλακώσουν καλά. Ρίχνετε τότε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και αφήνετε να βράσουν μαζί 5-10 λεπτά. Βγάζετε τα δαμάσκηνα με τρυπητή κουτάλα τα βάζετε σε κομποστιέρα αφήνετε το σιρόπι να πάρει μερικές ακόμα βράσεις και ρίχνετε στα δαμάσκηνα.

Μπαλάκια τυριού

1 βιτάμ, 3 νεροπότηρα αλεύρι, 3 αυγά , 1 μπέικι, ενάμιση νεροπότηρο τυρί ρεγκάτο, μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη.
Τα ανακατεύομε όλα μαζί τα πλάθομε μπαλάκια και τα ψήνομε σε μέτριο φούρνο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ